Tacksamma kisar!!

I fredags hade jag tjejerna från Rädda Katten här, och med Cecilia kom en söt liten blomma! Jättegullig kruka och i blomman fanns lite dekoration. Som vanligt satte jag den lååångt upp från katterna, jag vet ju annars hur det kan gå..

Hela lördagen fick blomman leva, men när jag kom hem söndag eftermiddag låg den i tusen bitar på golvet! Hur i helvete hade kisarna kunnat sniffa sig fram till den OCH kunnat komma upp till den höjden??
Det var tacken det, de fick en blomma av moster Cecilia.. och vad gör de, jo välter den och sedan massakrerar vartenda blad så det finns inte en chans till återupplivning! Men vem är då den skyldiga??
Hela kvällen satt jag och väntade på att ngn skulle spy upp den igen.. men icke...*suck*


Nu är de här!!

Jag har äntligen skaffat mig glasögon!! Har linser på dagarna, och det kommer jag fortsätta med, men kvällar och vissa morgontimmar vill man inte ha linser.. och då kommer glasögonen bra till hands!!
Skål för mina nya ögon... !!


Om det går som planerat ... 62 dagar kvar!!

Det är inte så jädra långt kvar, snart kommer han ut.. lilla Melvin. 62 dagar till beräknad förlossning, men jag hoppas ju.. en del av mig .. att han kommer tidigare! Just nu känner jag mig stor, för jag ÄR stor, och jag kan inte bli större!! Har problem redan nu att ta på mig ett par vanliga skor, eller strumpor.. hur ska det gå om magen bara blir som en gigantisk medicinkula?? Mammakläder, jo det har jag men tröjorna står ju rakt ut. Ligger inte så fint som på kvinnorna med en liten bebiskula där fram, .. utan på denna kroppen ser det mer ut som om jag försökt täcka en gigantisk ölmage med en för liten tröja... *suckar* ! Man känner sig inte direkt mysig, inte sexig eller smidig.. utan som en stor klump med för lite kläder på sig. Allt är en ansträngning, att gå i stan tar på en, gå in i en varm affär eller butik gör man bara inte.. svimfärdig, att smidigt ta det sista bordet på en uteservering är bara att glömma... Jag vill ha tillbaka min kropp!!



Var inne och kollade på en sida med nyförlösta små bebbar, men det fanns en bild som fick mig att rygga till lite.. en bebbe som såg ut att vara några månader, men så var ju inte fallet! Han/hon såg så stor ut! Inte som en nyfödd, utan riktigt bastant sak... ooooiiii!!!! Så stor får inte Melvin bli.. icke!

   
... hur mysigt ser inte detta ut.. ?

I helgen var Franz i Jönköping och festade med grabbarna, så jag och tisarna har haft lägenheten för oss själva. Mycket mys i soffan och en del snorande från min sida. Inget kul men det har verkligen varit skönt att enbart får ta det lugnt. Ingen stress, inget inbokat, utan bara få "vara" och ta det lugnt. Jag måste inse att jag MÅSTE börja ta det lugnt, inte stressa omkring dagarna igenom för jag är helt slut på kvällar och helger.. Nu e det ändring.. *hmmpfff*

 


" Sluta blixtra, låt mig få sova" - Rudolf 17 år
  


Ledig .. heeeela helgen!

Veckan har gått snabbt, har verkligen inte hunnit med allt man vill! Idag jobbar jag sent, jättetråkigt eftersom jag blir så himla slut på kvällen när jag kommit hem. Orkar inget, utan bara lägger mig på soffan med kisarna i knäet.
Igårkväll var det fotokurs men jag hoppade... hade ingen lust alls, utan ville bara vara hemma och bara få "vara"!
Ikväll blir det shopping på Ica Maxi efter jobb, ska ha föreningen på lite middag imorgon, så bjuds på tacos och sprit!! Ska bli kul men lite stressigt, måste ju även hinna städa bort alla hårbollar som kisarna skapar dagligen... och det måste jag göra ikväll...*suck*



Nu går jag snart in i vecka 32 och det känns mer och mer verkligt! Han rör sig fruktansvärt mycket och jag funderar på hur mycket plats den lille egentligen har i magen. Tar det inte stopp snart? Drömde inatt att förlossningen var över och jag övade blöjbyte på honom.. ( ja, Cecilia.. I KNOW ) ... men det var ingen förlossning gjord, utan grabben bara fanns där, vacker och fin ...=) kan man inte önska sig det även utanför drömmarna, att man föder på ett smärtfritt sätt??  =/ 

Nu ska jag fundera på vad jag ska äta på lunchen.. har ingen aning alls..
Fantasilös, tycker triangeln inte har ngt alls att erbjuda...*suckar länge* ..

Ha en bra dag.. och kväll... =)

Nu räknas dagarna!

Kollade precis i kalendern, jag har 32 dagar kvar innan jag går på semester/mammaledighet! 19 hela arbetsdagar kvar, inte alls mycket om man tänker efter. Enbart 19 dagar.. shit... !! Sen kommer en annan sorts arbete, på heltid...!!

Var på profylaxkurs nu i helgen, och den var helt suverän! Kursledaren var barnmorska, hade ca 700 förlossningar bakom sig och hon berättade så mycket som enbart varit små ?? för mig tidigare.
Både jag och Franz känner oss mycket mer säkra nu, inte så oroliga och smått ovetande som innan. Utan vi vet att smärtan kommer finnas där, men allt runtomkring som man funderar på har nu lättat lite ..

 

Annars har helgen varit lugn, har jobbat lite extra på taxi och sedan försökt ta det lugnt. Var hos Syster Yster igår, hon fyller år idag.. GRATTIS GUMMAN .. och firade henne. Åt god smörgåstårta och bara tog det lugnt.
Av alla ställen så har ju Higge hittat upp till slötbordet, vem annars?? Bara han som lägger sig på de mest skumma ställen, men skönt är det och han tackar nog för den mjuka bädden under filten vi lagt där.

 

Har bestämt mig för att handla en sackosäck!! Mysig både att slappa i och att bara ha som dekoration! Kostar lite väl mycket på Ilva, men jag kan inte hitta sådan ngn annanstans... har ni några tips ?
Och jag nöjer mig ju inte med en liten, vill ha den stoooora så man kan sjunka ner ordentligt...






Ge-Kås Ullared!

Första gången jag var på Ge-Kås blev jag fast, det var min grej!! Sedan dess njuter jag varje gång jag åker dit, och det har blivit ett antal ggr! Första gången jag var där var det inte så stort som idag, utan väldigt litet men med lika mycket grejor. Jag älskade shoppa men hatade trängseln... idag är det inte detsamma! Nästan inget folk, inga köer och nu kan man fika INNE på själva shoppingstråket. Hur bra kan det bli ?? Men frasseman hade inte så kul, jag somnade både på väg upp och ner...*fniss* .. Nannig juuueeee...!!!

   

Nu känner jag att det börjar närma sig för "Melvin" att komma ut. Ersättaren på jobb är redan klar, semestern innan föräldrarledigheten är fixad, papperna till försäkringskassan klara, det mesta ( det som behövs ) är inköpt, magen putar mer och mer, äckliga glukosbehandlingen klar, sista ultraljudet bokat, skötbordet på plats... nu är det bara att vänta...
Svårt att vänta, vill att han ska komma nu...



En tanke som börjat gro i mig är hur katterna ska ta en liten.. de är vana att just "de" får all min uppmärksamhet. Får hoppas att de inte visar sitt missnöje på ngt tråkigt sätt, eller att de är missnöjda överhuvudtaget! De kommer betyda mycket för mig även sen.. de är ju mina första "barn"...
Titta bara på "spöket" Grålle.. hur go är inte denna katt? !! Sitter och tittar ut genom fönstret på mig och Franz... sötnosen han!!





Nu e det dags för sängen, ny dag imorgon.. nya utmaningar vid skrivbordet.. =/


Hundar och dragkrokar går EJ ihop!!

Det händer tragiska olyckor om och om igen, men ändå lyckas dessa hundägare binda sina hundar kring en dragkrok, glömmer "bort det" och kör iväg med bilen! Nu hände det igen, i Danmark, gör så ont i hela min kropp när jag tänker på den stackars hunden som inte hade en chans! Och denna hundägare hade knytit kopplet i NGN ANNANS bil!! Inte ens sin egen, utan tog ngn annans som inte visste om att hunden satt fast där... Nä, hundägare måste fan börja tänka med det lilla de har!! Är så arg, och ledsen, på hur djurägare kan ställa till det för sina försvarslösa djur!!!

Grrr... har inte bloggat på länge, och så blir det om ngt tragiskt... sorry..=(

Helgen har annars varit bra, vi åkte upp till småland tidigt lördags morse för att vara med på ett bröllop till Franz barndomsvän. Kul att träffa hans vänner, och inte nog med det.. få se lite mer av småland! Det var i Gränna, på ett ursnyggt "hotel" med utsikt över vattnet.. jättemysigt, skulle kunna stanna där i några dagar.
Väl hemma igen var man trött, så vi tog det mest lugnt... söndagar är verkligen "de tröttas dag" .. eller kanske bara "malins trötta dag" .. ?

    

Ikväll ska vi till en annan del av skogen, till Öslöv och hälsa på Maria och Hans. Hon är hemma nu pga sammandgargningar, stackare.. =( Förhoppningsvis slipper jag det med..!!

Puss och Kram