Regn eller vad??



Det finns så mycket att köpa till de små!! Hittade ett par skor på internet när jag surfade efter annat, och jag kunde inte motstå dem. Han, lillkillen, kommer säkerligen aldrig behålla dem på sig, men jag ville så gärna att de skulle stå i hans låda bland hans andra grejor.. så söta.. *ler med hela ansiktet* ..

Det har regnat nonstopp hela helgen, verkligen så tradigt! Vi åkte till Tyskland i lördags och regnmolnet följde oss från det att vi klev in i bilen på Sturegatan tills vi steg ur den igen, på samma ställe, ett antal många timmar senare!!
Hela vägen genom Danmark regnade det och var tristgrått runt om, inte en skimmer av färg någonstans. Samma på vägen hem ..

Men vi fick handlat lite gottgott, bunkrat upp lite inför tiden då man kan ta sig en liten igen...=)) Det var inte mycket vi handlade, mest lite att kunna bjuda på..

Tänker mycket på den lille just nu, det kanske är för att det börjar närma sig och jag känner honom mer och mer. Jag vet redan nu att jag kommer sakna hans rörlighet när han väl är ute, för det är mysigt på ngt sätt när han rör sig.. Man kan nästan känna på sig innan när det kommer.. =) Visst, det kommer ibland sparkar som jag kan vara utan, men det är en underbar känsla. Sa det senast igår, att är det så här "lätt" att vara gravid kommer jag ju vilja ha fler barn. Har haft sådan tur att ha en riktigt skön graviditet, inga konstiga saker alls, inte halsbränna eller sug efter nåt. Mår som innan jag blev gravid förutom en växande mage... =) Skönt..

Hoppas ni får en bra kväll...

Ny favvis!

Jason Mra´z .. bra låtar, rolig att titta på... en klar favorit just nu..=)
I´m Yours trallar jag ofta till, kanske ska spela den varje kväll för lillbebben så han vet vad mamsen tycker om när han kommer ut? *fniss*

http://www.youtube.com/watch?v=ZAVZcxf1w00&feature=user

En trallvänlig låt, och härligt när det är avslappnande videos...


Veckor går snabbt...

Har ju inte hunnit med något denna veckan, vart har dagarna blivit av?? Efter jobb är man totalt slut eller så hittar man på ngt med vänner eller föreningen och kommer hem "miss i nassen"..
Kände att jag saknade att skriva, men nu när jag börjat vet jag inte vad jag ska börja med.. vilket ände förblir början på den långa röda tråden? ....

Vi har snart passat syrrans katter i en vecka, Stig och Sture! Båda adopterade via Rädda Katten och de är så olika dessa små troll. Stig, kisen med stump till svans, är en glad och uttåtriktad kise. Han beter sig som om han varit hos oss i all evighet. Medans lillbrorsan Sture inte vill alls..=( Han e skygg för oss, eller mest Franz och hans grova stämma, och säkert utmobbad av Skrållan och co .. =( Tycker så synd om den lille kraken!! Syrran kommer hem imorgon, men hon skulle egentligen iväg igen.. men vi får nog prata om saken.. =( 

 

Malmöfestivalen har hållt på snart en vecka, har inte alls varit av intresse detta året. Fullt med folk överallt som trängs med barnvagnar och hundar, matos som borrar sig in i näsan, illamåendet kommer krypande... näää.. det är inte min grej detta året. Men vad är det jag missar? Jag har sprungit där varje år sedan barnsben.. så detta året kan jag faktiskt vara utan det. Har varit där nere och ätit iallafall, och köpt mina årliga strumpor .. =)

Jag har börjat "bygga bo"! Innan folk förklarade för mig vad det var förstod jag inte vad ordet hade för mening. Visst.. jag kan ju räkna ut vad det kan handla om, men att gravida planerar ihjäl sig och strukturerar om inför kommande visste jag inte hade ett eget ord. Nu har jag förstått att jag börjat bygga bo, jag fixar , ställer iordning, planerar vart hyllorna ska vara, sängen ska fixas på plats, onödiga saker kastas... Igår var en sådan dag, jag städade mig trött och donade hemma.. Riktigt kul, man blir så glad när man sedan går och lägger sig. Mycket fixat...*weeee*
MEN när vi närmade oss slutspurten i städningen hjälpte Rudolf oss att få börja om. Han fick för sig att lämna en hälsning i sängen! Det var ingen liten pöl han lämnade kvar, utan alla sängkläder åkte av och ner i tvättkorgen. Mitt mysiga duntäcke måste tvättas idag så nu har jag endast ett megatunnt täcke till att värma mig om natten.
Efter att gubbjävlen fick en utskällning skämdes han så mycket att han gick och la sig i den nya kartongen som kommit med posten. Han dök ner under flikarna för att verkligen gömma sig....grrr.. där kan han ligga!!

 

På lördag ska vi till Tyskland, följer med Sara och Peter för att handla litta sprit!! Jag måste bunkra upp med några Grön Tuborg iallafall.. de kan ju hålla tills jag får lov att smutta på en igen!
Liten bild på magen.. den växer som fan just nu och folk tror att jag har några veckor kvar.. Hmm, stämmer inte riktigt , har 13 veckor kvar!!!



Avslutar med lite kisebilder, som vanligt .. Skrållan urtrött efter att ha hållt koll på Stig hela dagen.. Higge i sin nonchalanta ställning bakom soffstödet.. =) Ja, vad kan man säga...??

 


3D ultraljud...

Allt händer samma dag, nu kommer det dröja ett tag tills nästa gång..
Igår var vi både hos barnmorskan och på vårt egna 3D ultraljud!!
Vår BM sa att det är en stooor bebbe där inne, kändes inte så kul att höra eftersom det är JAG som ska föda honom en dag.. =( Men annars var allt bra, vi försökte lyssna på hjärtljud men eftersom han ville sparka mer än att ligga stilla så gav vi upp efter ett bra tag!

3D ultraljudet kostade extra, men värt vartenda krona! Vi fick bilder + en skiva med både video på hela undersökningen och en skiva med bilder!! Här kan ni se vårt lilla underverk...

    


Ännu en "Rudolf" ..

.. hur skönt kan detta vara ?? Kolla in greppet han har runt Franz knä..




Vad en kattunge kan ställa till med..

Lilla Kelly gav mig ett välkomstnyp när jag tog in henne, och kattungars tänder är inte att leka med! Som tur var fick hon inte tag i mina händer, utan min nagel.. som nästan blev HALV!!

Men jag förlåter henne, denna ljuvliga lilla dam..

*Saknar henne*



Mitt inne i skogen ..

I fredags bar det iväg till Småland där svärföräldrarna bor! Det är ett samhälla lite utanför Jönköping, en liten håla som ligger mitt ute i ingemansland! Natten är beckmörk och du hör inte en bil eller polissiren någon tid på dygnet.. utan bara fåglar och eventuella skördetröskor, riktigt skönt! Total avkoppling utan stress, telefon .. (JA, ni läste rätt.. ingen mobil telefon!!) eller dator .. bara natur och husdjur..

  

I lördags åkte vi förbi en lika liten ort som den vi besökte, hämtade upp en kattfälla som föreningen skulle beställt för längesedan, men jag fick aldrig bussgodset till att fungera. Men av en slump tittade jag in på deras sida och såg att detta låg ju i Nässjö.. inte långt från Jönköping! Så jag plingade dem, direkt, för att fråga om jag kunde komma förbi och hämta den istället. Inga problem, hade t.om bättre tur än så.. deras lilla fabrik hade de utanför Nässjö nära Frasses föräldrar! Super!!! Underbar familj, plus att vi fick rabatt..

Efter vår tripp efter buren åkte vi till Jönköpings City för att träffa Franz vänner och kanske gå lite i affärer. Jättekul att träffa dem, men vädret kunde ju varit bättre.. det ösregmade heeeela tiden!! Efter en snabb tur till A6, Jönköpings shoppingmall, fick jag en guidad tur i det gröna.. Backar över allt och längst upp på toppen kunde man kolla ut över "The City" och havet..riktigt mysigt!!
Väl tillbaka i skogen var vi båda riiiiktigt trötta, jag nannade en stund medans Franz meckade larm...

Igår bar det hemåt, vi tog det lugnt hela söndagen.. kelade med vovvar och katter innan vi begav oss ut i spöregnet! På vägen hem satt jag och svor över alla bilister, eller de flesta iallafall. Det är under en 3 timmars resa som man inser hur dåligt och vårdslöst folk kör! Inte konstigt det är så mycket olyckor på vägarna, folk tror ju att de enbart är de på vägarna och kan köra hur de vill! Blinkers på motorvägen.. behövs det vid omkörning??? *idioter*



Lägger upp lite bilder ikväll så ni får se härliga Jönköping...


Välkommen in i tryggheten..

.. hälsar jag Kelly och hennes syskon. De bodde i en kolonilott och mamman hade nu diat klart och lät dem springa omkring som de själva ville... inte bra alls.. =(
Denna ljuvliga dam som ni ser på bilden är ca 11 veckor, mammig och väldigt pratglad. Fortfarande lite småskygg för oss människor , men när jag väl tar henne till mig lägger hon sig tillrätta och somnar.
Jag är redan kär i denna lilla tjej, hon har visat mig att hon litar på mig till 120 % och bara det får mitt hjärta att smälta..
Hon ger mig så mycket genom att bara titta på mig och mjaua sitt söta lilla mjau som bara hon kan.. då vet jag att hon ser mig som en trygghet..

Igår var det en familj hemma hos mig och träffade henne, de ska börja som stödhem och sedan eventuellt adoptera.
En bra familj som kommer ge henne den kärlek och trygghet hon behöver..  kommer bli svårt att släppa henne.. =(


Ingen lugn helg..

Det har varit en lång helg med mycket händelser. Vi har hunnit handla till den lille, varit hundvakt, jobbat, jagat kattungar på kolonin, fått lämna tillbaka Maja, hämtat kattbädd i Lund, en vän har fått en liten, en annan vän är gravid.. .... mm...

I torsdags när jag kom hem stod det blommor på bordet, nyfiken som jag var frågade jag vem som skickat blommorna. Franz fyllde ju år i Tisdags, så det kan ju vara en försenad present.. Men blommorna var till mig, från Franz! De var sååå fina.. men får stå lite i skymundan pga katterna..*suck*



I fredags var både jag och Franz lediga, så vi var på stranden en stund innan vi åkte hem och gjorde iordning för lilla Nova som skulle komma senare under dagen. Nova är en bestämd liten rottis valp på 12 veckor som gäääärna vill busa en trött!! Men så underbart go, så duktig när det gällde hennes behov och hon sov heeeela natten!! Pep lite på morgonen för att hon var kissignödig, så Franz gick upp och gick ut med henne. Jag låg kvar och drog mig lite till, skulle jobba på Taxi så ville inte gå upp direkt...  Lite bilder på Nova..=)

   

Kisarna fick en ny bädd som jag köpte genom föreningen Rädda Katten. Rudolf avgudar den, ligger gärna i den med utsträckta tassar. Visst, han var ju lite skeptisk från början, men efter att ha tittat skumt på den ett tag la han sig ner med tassarna hängandes utanför. Nä, den är inte för liten.. det är Rudolf som älskar att ligga med tassarna rakt ut... hmm..

 

Och stort GRATTIS till Lisa och Micke i Kalmar som fått en liten påg i fredags!! Har inte fått se underbarnet än, men kan tänka mig att han är så himla söt.. =)

Igår fick jag och Cecilia in kattungarna som vi väntat på i flera månader!! De har funnits 2 kattmammor i en koloni, men endast en kattmamma har kommit och visat sina ungar. Men så fort vi skulle komma och hämta dem så var de inte där.. typiskt. Men igår hjälpte stugägaren till och fångade in dem.. tack och lov. Skönt att få in dem med tanke på vädret som kom inatt.. =( Stackarna hade ju fått simma sig fram så mycket regn som kom...
Iallafall .. det var 2 pojkar och en flicka som fångades in, lilla Fabian, Milko och Sotis... =) Sååå underbart söta!!
Någon som vill adoptera ?? =)

Fick en rolig bild på Higge igår, smidigheten själv skulle springa ifrån Grålle och kom uppskuttande i soffan så det hördes och kändes. Han la sig på plats, där han var och han ser iof ut att njuta.. =)