Skrållan vill ut, del 2!!

Vår nätta lilla dam satt vid dörren igår igen så Franz gick ut med henne på trappan. De satt där en bra stund men sedan ställde han sig på trottoaren..Oj, då öppnade sig ännu en ny värld för henne!!! Hon kunde ju se så mycket mer, vad som hände runt henne och uppe på fasaden!
Hon ligger ju stilla i famnen när man tar ut henne, hon slappnar av och lutar sig tillbaka mot ens famn... så det är bara till att låta den underbara damen ligga där och kolla.. så söt, så underbar.. gud vad jag älskar henne!!!Idag har jag halv dag, sååå skönt det ska bli. Ska susa runt i stan med Cecilia, vi ska fjäska för zooaffärer så vi kan få ha våra pengabössor där och samla in lite pengar.
Senare idag ska jag och Franz kanske till ngt babyställe och kolla vidare på lite saker, vi har ju inte köpt ngt alls... säng?? Madrass och liknande saknar vi... kläder är det enda vi har köpt, i stort sett.. hmm...

Igår hittade jag och Franz inte på mycket, vi orkade inte. Trötta och helt slagna av värmen tog vi det lugnt. T.om katterna var slöa, Higge är en av dem!! Kolla in hans nästa sovställning...


Lång lista!

Har nu insett att det är en del man ska fixa innan den lille kommer. Listan är enormt lång, och det är allt från småsaker till stora sängar!! Men vart ska vi placera detta? Vi har visserligen en stor lägenhet, men nu vet vi inte hur vi ska göra!!
Extrarummet kommer ju att bli ett "barnrum" till sist, men just nu ligger det så långt bort från badrummet att vi vill inte börja ha det där... *suckar*. Vårt eget sovrum hade varit perfekt egentligen, men där har vi farmors gamla kista.. vart ska vi ställa den?

Cecilia skickade över en bild på mig och magen från helgens bravader vid folkets park. Eftersom jag inte tittar in i kameran tyckte jag den var helt ok, så jag vågar faktiskt ha den på min egen sida..*fniss* ..
.. Cecilia, får jag sno den? ( det gör jag ändå, tills du säger ifrån) ..
Och NÄ, jag ska inte ha inom den närmsta tiden, jag har 4 månader kvar!!! *hmpfff*Igår firade vi Franz dag, han fyllde 34 år...GRATTIS, GRATTIS!! Vi gick till restaurang Gränden och åt oss sjukt mätta, orkade inte röra oss efteråt! Men det är så gott, deras laxgrillspett är underbart mumsigt. Fattas bara ölen!!! =( *snart, snart, snart*

 

Nerkörd av en rullator...

Var inne på Hemköp idag för att köpa lite eftermiddagsfika till jobb. Väl framme vid kakorna kunde jag inte bestämma mig, utan stod och velade en liten stund mellan 2 olika muffinssmaker. I ögonvrån ser jag ngt komma emot mig, ngt litet och det kommer ganska sakta fram. Jag märker när "det där" är framme vid mig eftersom jag får en knuff.. AV TANTENS RULLTOR!! Hon går rakt på mig, som om jag inte finns, och börjar känna på de muffisen som jag stod framför. Jag sa högt till tanten, som för övrigt var väldigt liten eftersom hon nästan var dubbelvikt ( som gamlingar är ) att "här stod jag" .. och allt jag fick till svar var "hmpff..".. och sen fortsatte hon titta på paketen FRAMFÖR MIG.
Jag tog mitt lilla paket och gick, och denna damen ska vara riiiiktigt glad att jag är lite smått tokig i äldre/pensionärer.. annars vet jag inte vad jag gjort. Graviditetshormonerna hade ju sagt sitt annars!!
Tror de att de kan göra vad de vill för att de är i behov av en rullator?? Ja, jag respekterar äldre, det har min mamma lärt mig, men jag respekterar inte de som utnyttjar sin ålder eller annat för att stå först/överst ,...
*mummlar lite för mig själv*

I veckan fick jag en blomma av Cecilia, hon kom in på jobb och gav mig denna bara "sådär" .. Jag blev jätteglad, det var så fint av henne...!! Titta så fin den är... ( detta är dagen efter )


Ny leksak..

Att fjädrar kan vara så roligt!! Higge LOVES it!!!


En fläkt kanske ??

Just nu önskar jag mig en "hand_airconditioner" som jag kan gå runt och bära på och fläkta mig själv med när det blir för varmt.. TYP HELA DAGEN!!! Det är ju svinvarmt ute, jag håller på att kravera .. helst nu med den stora "bollen" på magen...*pust*

Våra små kisar har fått en ny kompis att leka med, lilla Maja. Hennes matte är iväg på semester så vi passar denna underbara damen i en vecka, och det går jättebra. Så försynt och snäll men hon gillar INTE Grålle. Kan vara för att han är så enorm som gör att hon undviker honom. Stackars Grålle.. han vill ju bara fram och hälsa.. =(I helgen var det Möllevångsfestival i Malmö och vi i föreningen var där och spred information om oss och om hemlösa katter. Det var kul, många roliga folk att titta på och mycket varierande musik. Det togs bilder och det är första gången jag har sett mig själv med kaggen ..*förutom i spegeln då* .. på foto .. och jag var ju enorm!! Varför har ingen sagt ngt??
Ser ut som jag svalt en badboll av större storlek!!!
Ja.. det är väl såhär det är att vara gravid, att allt mellan midjan och halsen växer i en enorm fart som jag/alla inte är beredda på... Men jag säger det ännu en gång, jag ska vara glad att jag inte har några andra symptom än att magen växer.. !!Igår var vi hemma hos Sara och Peter och mördade flygmyror! Finns det ngt äckligare?? Vi satt lugnt och skönt ute i solen när de började spridas under Franz solstol. Det var sjukt många, överallt flög de omkring... *ryser vid tanken* ..
Maten blev god, som alltid hemma hos familjen i Staffanstorp. Vi alla hjälptes åt men det var mest grabbarna som fixade i köket. Jag och Sara kollade foton, skalade några äpplen och dukade fram inför kvällens måltid...Dags att gå hem.. ha en skön dag.. 


Malin Vs Salina = 1-0 !!

Igår vann jag över Salinas smarthet! Eftersom hon har sin sjukdom så behöver hon kortisontabletter för att hennes utslag inte ska komma tillbaka, men hennes näsa sniffar upp tabletterna jag lägger ner i hennes mat. Tro mig, jag har provat med allt, krossat dem i maten, lagt halva bitar i goda stinkande skinkbitar .. men inget hjälper .. hon bara fnyser åt maten och går sin väg. ( Kanske ska skriva att Salina är ju inte den katten man tar upp i knäet och stoppar ner en pilla i halsen... hon tycker INTE om händer... )  
Men igår gick det, jag värmde 2 köttbullar och lade ner tabletten i en liiiiten köttbullebit, och vips så var den borta!!*Malin dansade av glädje i köket* .. kanske ska vi testa med p pillan oxå ?? Jovars, den gick ner den med!! Thank u !!
Medans hon slickade sig om munnen förstod hon nog att ngt lurt var på gång... varför står den där människan och glör på mig medans jag äter?  Håll tummarna att köttbullarna går hem varje gång nu.. tidigare har de inte gjort det.. =(Till helgen ska föreningen stå på Möllevångsfestivalen, dela ut lappar och informera om kattproblemet i Malmö. Ska bli kul, hoppas dock att solen stannar och inte förvinner bakom ett regnmoln...
Kanske kommer du oxå förbi och kollar till oss ? =))

Känner fler och fler sparkar, den lille kan verkligen hålla igång på kvällarna... inte länge, men rejäla kickar kan det komma från honom.. sen blir det lugnt. En härlig känsla, synd bara att de är så svåra att parera.. vill ju att Franz oxå ska känna av det..

Ha en bra dag.

Redan över..

Det är inte kul, helgen bara springer förbi och vips är det måndag igen!! Jättetråkigt, man kan ju bli riktigt deppig pga det!
Skulle åkt till småland denna helgen, men i sista sekund fick jag reda på att jag inte fick bort mitt arbetspass på mitt extrajobb. Blev så arg och ledsen, men jag förstår ju dem samtidigt, finns det ingen så finns det ju ingen.. det är ju samtidigt semestertider. Mest besviken blev jag för att jag hade tackat nej till ett kalas och sedan såg Franz föräldrar fram emot att få träffa oss, och detta kan man ju inte bara ändra så.. =(
Men men.. jag fick en lördag på taxi skåne iallafall, inget kul och inget att skryta om .. *suck*

Nu har vi börjat prata om nya namn till den lille.. inte för att Melvin inte är ngt bra, men det kanske inte "är" en Melvin när han väl tittar ut, och då måste vi ha fler namn att bolla med.. men det är svårt, riktigt svårt!
Magen tickar sig större, jag känner fler och fler sparkar men fortfarande inte några direkta graviditetssymptom. Bara trötthet, kan somna var som och när som!! Helt sjukt, jag som brukar vara aktiv 24 timmar om dygnet orkar inte så mycket mer, vill bara lägga mig ner och sova.
Det  jag är glad över är att jag inte fått sug efter ngt speciellt, äter inte mer nu än innan vilket jag ska vara glad för! Är ju en kvinna som älskar god mat, så jag hade en bild av mig själv att redan i vecka 12 vara stor som ett hus.. men jag har klarat mig!!! *håller tummarna på att det fortsätter så*

.. vecka 18 ..

Våra små bebbar blir ensamma efter ikväll, då åker sångfågeln Casper hem!! Tror han blir glad, han har nog haft svårt att acceptera de stora "hanarna" som gått runt honom för att få leka lite. Grålle försökte busa lite en dag, men han e inte så liten och nätt så Casper blev nerbrottad och såklart lite rädd. =( Stackars Grålle tittade på oss och undrade varför den stora gula fluffen skrek som en gris.. han förstår ju inte sin egen storlek.. !!

Skrållan har fått känn på att "gå ut".. Franz har börjat med att ta ut henne på trappan så hon kan kolla på folket som går förbi och alla bilar som susar förbi. Nu vill hon ut hela tiden, hon sitter där och kollar genom vår glasruta och mjauar sitt ynkla skrik.. lilla vän. Franz har fått ett uppdrag för resten av hennes liv .. =)


.. hoppsan sa.. !!

Higgins och Co har nu en ny kompis som sällskap, Casper! En brandgul stor hane som just nu springer omkring bland mina och undrar vad det är för dårar till katter jag har. Klart skulle ju alla hälsa samtidigt, alla 3 hanarna på samma gång så Casper la upp ett ylvrål som hördes över hela Rörsjöstaden! Jag förstår honom, mina hankatter är INTE små! Jag fick skingra mitt lilla gäng så Casper fick lite space.. stackaren... Tack och lov bråkar de inte, utan han blir ju bara så nervös och det berättar han tydligt för de andra hårbollarna!

Måns finns fortfarande i mina tankar, jag kan inte släppa denna katt. Blir mer orolig när jag tänker efter att jag endast tog hand om honom i 2 dagar och fick denna starka känsla för honom. Hur blir det då om jag skulle behöva ta detta beslut med mina egna katter?? *fäller en tår av bara tanken*

Här kommer en bild på min Måns .. ja, han blev min eftersom han tog en stor plats i mitt hjärta..Idag är en jobbig dag..

Gårdagen var en dag jag inte vill minnas men kommer inte kunna glömma. Jag har hela helgen tagit hand om en tise som vi hittade i staffanstorp, han var helt utsvulten, uttorkad och bara av skinn och ben. I 2 dagar har jag tvångsmatat honom med näringssrik mat från djursjukhuset och annan mat, allt för att han skulle få mat i sig. Han ville äta, han gjorde tappra försök men det visade sig att han hade blåsor i munnen. Detta såg jag inte tidigare och eftersom han var så tagen så ville jag inte "störa" honom med att börja undersöka honom grundligt. Jag lät honom istället sova!
Igår tog jag honom till veterinären för att kolla honom och hans sår han hade på svansen. Som jag befarade gav inte veterinären honom stor chans att leva, men det kände jag på mig. Vi pratade ett tag om hans chanser och kom fram till att det var bäst att han fick somna in. Det gjorde ont, vem är JAG att ta detta beslut??

Under dagarna jag hade honom insåg jag mer och mer att han var trött och gammal, men han kämpade på. Han var enbart skinn och ben, hade blåsor i munnen och väldigt dåliga tänder. Blicken var tom, han tittade på dig men man såg att han inte fäste sin blick, han orkade inte. Så visst var det rätt beslut, men gud så ont det gör! Jag ville så gärna att han skulle få ett bra liv de sista åren, men han ville somna in redan nu. Man märkte det på honom, han la sig på britsen och tittade på oss .. inga försök att ta sig därifrån!  Behöver jag nämna att det gick snabbt? ... stackars liten..

Vi gjorde vad vi kunde, vi ordnade så han slapp springa och leta mat i staffanstorp. Vi ordnade så hans lidande tog slut.. och nu är han i himlen som en frisk katt..

.. Måns .. tänker på dig min fyrbenta vän..

( bild på honom kommer senare, känns just nu ont i hjärtat att lägga upp det )


Okristligt tidigt!

Denna helgen jobbade jag extra på Taxi, 6-14 båda dagarna. Väl hemma var jag dödstrött och efter maten satt jag nästan upp och sov. Jag kasade längre ner i soffan så jag låg bredvid Skrållan. Hon hälsade mig välkommen genom att puffa på mig med sin blöta nos.. sen minns jag inte mer. Vaknade till då och då som ur en jobbig koma och frågade vad Franz gjorde... men jag kommer inte ihåg vad han svarade. =/  Mmm.. jag var nannig.

Igår hämtade jag en katt som varit tillfälligt hos ett stödhem. Vi hittade henne i staffanstorp när vi letade efter en annan katt, helt utmärglad och utsvulten. Hon har inte mycket hull på kroppen, endast skinn och ben, vi kunde bara inte lämna kvar henne där. Imorgon ska hon till veterinären, vi får se vad han ger henne för chanser.. *snyft* ...
Just nu tvångsmatar jag henne, av någon anledning har hon svårt att äta.. =(

I augusti är vi bjudna på bröllop, men frågan är vad jag ska hitta för ngt att ha på mig? Ngt som går över magen.. *suckar igen* .. Det är inget lätt val.. man vill ju vara vacker oxå.. !!

Ha en bra söndag..


Jo, visst f*n är det så...


Han sparkar, nu har jag förstått att det är små kickar han ger ifrån sig!! Idag är de inte nådiga, han verkligen tar sats känns det som .. lite orolig om hur det kommer bli sen!
När det var som värst satt jag och hade en liten hård "pratstund" med en medlem .. kanske var det samtalet eller rösterna han inte tyckte om ? =( Nu e han lugn.. det lilla dampbarnet!!!

Eftersom vi ska få tillökning så är det dags att byta bil. Saaben vi har idag är svinbra och skön att köra, men det fungerar inte med både bilbarnstol och vagn. Lite trångt! =( Den passade bra för Frasseman när han var singel och skulle köra snabbt, men nu går det inte längre.. =(

Vi tittade på en Volvo Cross Country .. *malin fnissar av glädje*. Ni som känner mig väl vet att denna sorts bil har jag velat ha läääänge, men trodde aldrig Frasseman skulle vika sig för Saab. Men .. det var faktiskt han som kom med förslaget att kolla på en.. tro det eller ej!!
Underbar bil, man satt högt och tryggt och den gick så smidigt fram. *vill ha, vill ha*. Men vi ska kolla på fler, har ju inte direkt bråttom...

Nu börjar jag bli hungrig, men har inte sug efter ngn mat alls.. =( Det finns inget gott här inne i city att äta..*suckar*

 


Rörelser?

.. *mummel* .. Skrev precis ett långt inlägg när jag råkade trycka på en knapp och all text blev stor. Tror ni jag fick tillbaka det till rätt storlek? Njää.. utan till sist försvann allt!!

Så.. nu blir det bara en liten blogg, jag orkar inte skriva om allt igen.. jag tappade faktiskt den lilla "blogg-gnistan" som jag hade när jag började.

Nåväl, jag och Franz var på ultraljud i fredags ( 4/7 ) och allt såg bra ut.. Hon kunde avslöja att det var en liten
kille där inne!! Han blottade sig visst rätt rejält, men varken jag eller Franz såg ngt litet.. =)
Nästa ultraljud är runt vecka 30 .. men vi kan inte vänta utan kommer runt vecka 25 göra ett extra, ett 3D. Kostar en del men det är det värt, man får se mycket mer och man får det på en cd skiva.. =)

Nu känner jag inte för att blogga mer, fortfarande irriterad.. *grrr*