Idag skulle det vara "din dag"..

.. men inget händer...
Jag var förberedd på det, jag är ju den som tror att det går 14 dagar över tiden..
Men jag vill, jag vill så mycket att det ska hända något nu.

Var ute och gick i ca 3 timmar, förhoppningsvis för att få honom att trilla ner lite mer.
Trappor är visst en annan myt, och det har jag prövat, både idag och igår..

.. kanske inatt, kanske...


Ännu en dag framåt...

Vi närmar oss den 29:e, varje dag är som en ny dag av väntan. Men vi vet, eller vi tror att vi vet, att han kommer stanna kvar en bra bit in på december. Känns bättre att tänka så, att ha det lååångt framför oss, för skulle han komma tidigare så blir det en överraskning. Men visst, jag kan inte sluta tänka på datumet .. den 29 november!

Min graviditet är fortfarande väldigt  "snäll", jag är mest bara trött och less på att allt är så tungt. Morgonen är en kamp att få på sig strumpor, och sådant kommer jag inte sakna. Det är pest.

Melvin, Melvin.. kom nu ut och lek! 

Var på jobb och hälsade på idag, tog mig en cykeltur dit efter att ha städat sönder lägenheten. Jättekul att träffa alla igen, där har jag många vänner. Blev mycket skratt och en del tissel och tassel! Märks inte att det är 1 månad sedan jag slutade .. =)  Nu har det även skett lite ändring på kontoret, så det var nygamla ansikten som flyttat ner till oss i stan och det var kul att se hur de hade fått det.


Grålle njuter i sin fåtölj, han snarkade värre än jag och Franz tillsammans!!

Två av sex ...

Jag har inte varit ensam under min graviditet, utan har flera bekanta som är i samma situation som jag. Vi var 6 personer som väntar en liten, en liten kille eller tjej som kommer "leka" med vår lilla Melvin till sommaren...idag är det 4 st kvar.

Ett stort grattis Maria & Hans till lilla Maja och grattis Zaklina till lilla Alexander som hade bråttom ut. Han skulle egentligen titta ut på nyår, men av ngn anledning ville han komma ut igår kl 11:37.
Nu känner jag riktigt hur jag längtar .. nu vill jag att det ska vara våran tur... 


Tokig möblering

Igårkväll fick jag ett litet infall, vi måste möblera om. Idag efter att ha varit ute och tillbringat lite tid i kylan så började vi möblera om i storarummet. Ena soffan ska bort och den andra ska stå på helt andra hållet.. nu ska det bli plats för att kunna vistas i detta rum.

Katterna hade kul, det hände ju saker här hemma. Higgins blev förvirrad och ÄR fortfarande! 3 timmar efter, hittar han fortfarande inte rätt bland sofforna. Matte är inte på sin vanliga plats och soffan är INTE där den brukar. Gamlingarna däremot hade riktigt kul, klättrade och sprang tafatt över sofforna. Något spännande hände ju!



Stackars oss, vad vi får lida .. kan inte vara lätt att vara katt i vår familj!! Man blir ju sååå trött av all förändring!

Annars är det ännu en helg utan några som helst känningar. Jag har iof en hel del sammandragningar, men inte mer än så... Melvin, när ska du komma ut och leka? Vi längtar efter dig... 

 

Snön har nått Malmö!



Snön har hittat till Malmö!! Inte ofta man får njuta av det lilla man får.. 


 

  

Denna dagen är enbart tillägnad Peter.

... Grattis på din 40 års dag ...


Idag skulle du fyllt 40 år, men för 11 år sedan tog cancern ditt liv. Det var orättvist mot dig som kämpat så, och mot oss som stod bakom dig och kämpade med dig under hela tiden. Samma år som du fick beskedet att sjukdomen fanns i din kropp hade du träffat en tjej, fått rättsida på ditt liv och verkligen fått livet tillbaka. Men det försvann lika snabbt igen, den 7 Augusti för 11 år sedan tog ditt liv slut på lasarettet i Lund.

   

De första åren var svåra, det är fortfarande svårt men nu har jag accepterat att du inte är kvar hos oss. Att inte kunna sitta vid din grav idag gör väldigt ont, men jag hoppas att tiden på minneslunden räckte. Det var blåst och hagel, men det är din födelsedag.. du skulle ha fyllt 40 år!

Du finns alltid hos oss, alltid, alltid, alltid.. men det tror jag du vet. Hoppas snart kunna besöka din grav, ta en tur upp till småland och säga hej .. precis som jag brukade göra.

Mamma och Camilla hälsar oxå.. Vi Saknar Dig!
Love U
Din lillasyster



En vecka och några dagar.

Tanken att det är nästa lördag som är beräknad förlossningsdag gör mig aningen nervös. Har visserligen en känska i kroppen att jag kommer gå över tiden, men ändå att ha ett datum som tickar framåt är skrämmande... nästa lördag!
Den 29 November är "Melvin" beräknad, min kusins födelsedag, och vi är beredda. Det känns så, att vi är redo att ta oss till en liten, men när han väl finns här kommer kanske paniken. Det är vårt nya liv, det är dagen då den ständiga oron över ens barn börjar och den kommer inte försvinna så länge man lever. Katterna, hur kommer de att reagera? Higgins vet vi kommer vara hypernervös och gömma sig, Grålle tar det nog med ro, och det gör nog gamlingarna med. Men uppmärksamheten de får dagligen, kvällarna i knäet när vi kollar tv .. den kommer ju ändras, tror jag iallafall?!. Jag vet ju inte, man vet ju inget alls mer än att det snart kommer vara en liten till i familjen...

... vi blir snart 3 ...

Datorhaveri!

Att inte kunna använda sin dator gör att jag får smått panik. Samhället idag ÄR så datoriserat att det blir ett handikapp utan en dator. Det hände mig, en vanlig morgon förra veckan, att min dator inte ville mer. Nätverkskortet hade gett upp så jag kom inte ut på internet. Men.. hallå, mina mail och annat då ? "Mmm".. nickade Franz vänligt.. "det går inte".
Tur var han hemma och kunde kolla vad som egentligen hänt, ringa supporten och annat.. men den ville verkligen inte komma igång. Frustrerad som jag var la jag över allt på en annan hårddisk och rensade datorn men inte heller det hjälpte. Tack och lov gick det på garantin och dagen efter kom ett bud och hämtade "låddan"..*poff*.... datorn borta...
Nu är det bara till att vänta..

MEN.. jag köpte faktiskt en ny. Hade länge kollat på en starkare dator så nu såg jag min chans...
Den andra kommer säkert tillbaka hel och fin, men då får jag försöka sälja den.. eller ha en backup ?
Visst är den fin...



Panik blev det iallafall, i Malins lilla värld, kan bli så när det handlar om mobilen eller datorn. Det är min kontakt med omvärlden .. sms eller ett snabbt mail. Telefon? Njää.. sällan.. att ha jobbat som telefonist sedan man var 15 år har ju satt sina spår...

Känner att vädret fått mig dåsig och lite smådeppig. Vill inte ha det så, vill vara full av liv och sprudla av glädje, men hur är det möjligt när det konstant är mörkt och trist ute?
Det blir en "depp-pepparkaka" som tröst och jag önskar alla dör ute en trevlig kväll...


Dragkroken är till för ngt annat!!

Fan!! Varför binder man sin hund vid dragkroken på sin bil??
Det har hänt igen, hunden släpades över 2 mil bakom husses bil!

Jag blir så arg, gör ont i hela min kropp och själ när jag tänker på vad som hänt och hur hunden har lidit under denna bilfärd. Hur kan man glömma sin bästa vän där bak?

Fan, fan, fan.. ni hundägare.. SKÄRPNING!!

Ruggigt väder!

Inte alls kul att vakna imorse och titta ut, grått, trist och duggregn! När ska vädret lätta upp? Ta fram solen och låt det bli lite kallt så man kan sitta på en uteservering i värsta halsduken och dricka varm chocklad?!
Vi försökte gå utanför dörrarna, trodde vi hade pejlat av vädret så pass bra att det var dags att få frisk luft.. men icke. Det började igen med lite dugg och sen regnade det. Trippen blev enbart till Ica Maxi.. 

Väl inne på Ica Maxi insåg både Franz och jag "Malin-fällan" .. de har julpynt precis innanför dörrarna! Mysigt men farligt! Jag hade kunnat shoppa mig blå på mer julpynt, det är ngt man inte kan få för mycket av. Hade på ett naffs kunnat få lägenheten att glittra och glimma, men jag hejdade mig.. istället blev det annat som är förknippat med jul; Clementiner och pepparkakor! Kan äta ihjäl mig på det! 



Men julstämingen börjar nå Sturegatan, har smått börjat ta fram och mysa till det .. sen kanske man inte hinner... Melleboy kan ju dyka upp när som.. *längtar*

Behöver väl inte påminna er där ute att magen börjar bli stor och tung? T.o.m i bilen börjar det bli ont om plats. Var ute och körde i fredags och insåg att det var inte långt kvar till ratten! Snart kan han kicka på ratten!!

 

Nu har vi ätit och Skrållan har äntligen lagt sig till ro i soffan. Hon har blivit så jobbig på sista tiden, springer rundor som en annan kattunge och skriker sig hes. Men varför ? Kan de fasen inte bara berätta vad problemet är så man vet??!! Nu lockar man med allt men inget hjälper, hon bar tittar och springer vidare. 
Först trodde jag hon var leksugen, men fasen.. tanten är 19 år och så fort ngn av grabbarna närmar sig för att leka lite fräser och spottar hon. Så Matte hade fel... igen.. !!

Hoppas ni får en riktig mysig lördagkväll...

Väskan e packad!

Äntligen har jag tagit mig i kragen och packat klart väskan, eller väskorna! Har haft båda stående i sovrummet ett tag nu men inte fullföljt packningen, men nu är det klart.. ! Det var en del man skulle ha med sig, så det fick bli 2 väskor.. en till lilla Melvin och en till oss förvirrade föräldrar.



Igår var det dags för nytt besök hos barnmorskan. Nope, han var inte fixerad enligt henne, utan både hon och jag kunde röra hans lilla huvud där inne i magen. Lite scarry faktiskt, man är så nära honom men ändå så långt kvar.
Men nu har vi gått in i vecka 38+1.. så allt kan ju hända. Själv tror jag han blir ett decemberbarn, runt lucia har han bestämt sig för att komma ut. Det känns lite så faktiskt, så jag har ställt in mig på det.
Fortfarande mår jag toppen, förutom att jag känner mig väldigt tung just nu. Det är påfrestande att gå runt och bära på denna kroppen, nu känner jag att det får räcka men fortfarande inte jag som bestämmer..*önskar*
Funderar på om jag har sammandragningar, men jag vet inte eftersom jag inte vet hur det känns. Har funderat lite på ett mönster som återkommer hela tiden, och det är att jag känner mig svag och måste sätta mig, som om jag inte orkar hålla uppe magen. Samtidigt är magen skum... så NU efter ca 2 månader har jag förstått att det kanske är sammandragningar. Men jag vet inte.. fan inte mycket man vet som förstföderska...*suck*


... Higge ligger redo på skötbordet...

Eftersom vädret har varit så himla skoj idag har det blivit storstädning i huset. Tvättar och städar så ikväll kommer jag inte kunna röra mig. Och i allt slit letar jag efter min julduk.. såg den förra veckan men nu vet jag INTE vart den låg. Hur trist och jobbigt är inte det då??!! Jag har letat och vänt in och ut på alla garderober.. blir väl att jag får köpa en ny...
 
Puss och Kram

Dyra timmar...

Helgen gick snabbt över, nu var det måndag igen och en ny vecka öppnar sig.
Vi hittade inte på så mycket i helgen, jag träffade Irene på en fika, vi har inte setts på ett tag eftersom hon har varit i Egypten på semester. Brun som jord var hon, så fräsh & glad.. det var kul att se henne. På kvällen gick jag och Franz på bio, dyra jävla timmar, men det var det värt. James Bond är en favorit, jag gillar killen! Men utan de små checkarna man en gång hade när man gick på bio så är det svindyrt.. för 1 timme och 36 min .. 200 kr....
Märks att man haft det bra när man jobbade på Home, då kostade bio ingenting.. jaja.. det var då det....

Julsakerna är hämtade från förrådet på Dalaplan!! Vi var där och röjde, så nu finns de i en kartong i bilen... Jag längtar tills jag kan sätta upp dem, att välkomna julpyntet är så himla skoj!!
Eftersom jag inte orkar gå till bilen och hämta kartongen så handlade jag en tomte på Ica Maxi.. första tomteköpet detta året.. *fniss* ... en liten tomtelykta.. kommer bli så mysigt när mörkret kommer..

 
.. e han inte ljuvligt söt för att han egentligen är så ful?

Just det.. köpte ju clementiner... gott! Måste rusa...

puss & kram!


Oj.. nu har jag slappat...

Det var ju en evighet sedan jag skrev, veckan har bara glidit iväg utan några som helst probelm.
Som idag, nu är kl halv fyra.. och det känns inte som om det var så många timmar sedan
jag gick upp. Och nä, jag har inte slappat alls, städat, gått i stan ( för att sätta igång Melvin ) och nu
sitter jag här.. poff..
***************************************************
....och klart skrev jag ju inte klart bloggen ovan, IDAG är det ytterligare 2 dagar efter inlägget ovan. Jag stängde lixom bara ner och gick iväg, avslutade inte det jag påbörjat. Känns som om jag gör det ofta nu för tiden, kan inte hitta ro.. vill fixa sååå mycket på den stora lediga tiden och det slutar med att jag inte gör så mycket. Är det så här folk som inte har jobb har det?

Imorse vaknade jag före Franz, en hel timme innan hans klocka skulle ringa. Kunde inte somna om, hade 3 katter intill mig så att röra mig var inte ens att tänka på. Gick upp samtidigt som mannen och när han knallat till jobb gick jag in och försökte slappna av för att somna om,... och jag lyckades!! Sov tills Skrållan satte igång larmet, sitt eget lilla skrik! Hon bara skrek,. rakt ut som om ngn försökte misshandla henne. Eftersom jag är så smidig att komma upp från sängen så hann jag kalla på henne ett antal ggr innan jag hann ut i stora rummet, men hon bara fortsatte. När jag kom till soffan låg hon fortfarande ner och skrek.. stackaren drömde. Måste ha varit en hemsk mardröm för henne, hon var ju helt skräckslagen! Man undrar ju VAD hon drömde... att Higge la sig på henne.. eller ? Så nu e jag vaken .. igen.. och funderar på vad jag ska göra....

Kanske Ikea och köpa ljus? Vill ha massor av ljus nu när mörkret kommer på kvällarna... sen en lång runda med mycket fart, kanske kan man sätta igång liiite värkar?? Måste handla sköljmedel.. och linsväska... hmm.. har ju att göra!!

Usch nä... vet inte vad jag ska göra...får väl börja städa så kommer det väl av sig själv...