Jag hinner...

.. ju inte blogga!! gaaah!!

Lovar att skärpa mig.. imorgon!!!

För snabbt...

Idag blev Melvin 4 månader. Tiden har gått otroligt snabbt och när jag tittar tillbaka på bilderna när han var nyfödd kan jag inte tro att det är han.. min Melvin. Det är inte bara tiden som gått snabbt utan även Melvins utveckling. Redan som 2 veckors bebis kämpade han med sina ben, han ville inte ligga stilla utan försökte krypa iväg på pappas mage. Jollra på och hålla i leksaker gjorde han vid 7 veckors ålder. Att vilja stå var så tidigt att jag inte kommer ihåg .. och i onsdags vände han sig från rygg till mage. Det går snabbt.. för snabbt... snart kryper han iväg från mig och i nästa sekund flyttar han hemifrån.. =//
.. what the f*ck, den låter!!

Matningen har gått mycket bättre idag, vi har fått i honom nästan hela portioner!! Mycket gnäll, men till sist har han tagit flaskan och då äter han med riktigt god aptit. Melvins långa sovpass var idag under promenad, jag & Irene gick en lång runda i solskenet.. härligt! Mycket prat och skratt hann vi på 2 timmar, sen skulle lillkillen upp...Påskhelgen blir en riktigt bebisträff!! Inte planerat, men nu när jag tänker på dagarna så har vi bokat in ngt varje dag...
Igår var vi i Lund och hälsade på Melvins blivande flickvän, lilla Maja. Så underbart pigg och glad hon är.. & pratglad.. =) Man kan inte tro att hon sitter där med en hjärtpump, lilla godingen. Glömde kameran hemma så denna gången blev det inga bilder...*attans*
Och imorgon e det dags för en ny bebisträff. Sara & Peter fick lilla Moa 3 veckor för tidigt och imorgon ska vi äntligen få träffa det lilla livet.. =)  Sen på söndag är det dags att träffa lilla Anton, han är 2 månader yngre än Melvin. Vi har bara träffat honom med skena, men nu är den borta så imorgon ska vi sniffa Anton.. !! =)Melvin har fått sitt nattmål och mamsen börjar bli trött. Nybadad och med nybäddad säng kan man inte längta mer efter att få träffa John Blund.. SÅ TRÖTT!!

Kram på er...

Eldsjäl!

Vår förening går bra trots få aktiva. Länge har vi hjälpt en koloni med att hämta kattungar varje sommar men vi hinner inte med längre, de bara förökar sig och kattkolonin blir större och större.

Jag och vår webmaster bollade om hur vi skulle kunna göra och vi pratade om ett TNR projekt eftersom
det finns folk som kommer kunna hålla koll på dessa katter och fortsätta mata dem. Idag har Maria-Isabell jagat in ytterligare katter som nu är kastrerade, vaccinerade och märkta .. helt själv. Hon går upp tidigt om dagarna för att hinna ut och sätta upp fällan, sedan kör hon till veterinären och hämtar dem senare på dagen.
Otrolig styrka och målmedveten tjej som har lagt ner otroligt mycket tid på detta för att vi skulle kunna dra igång det.

Maria .. du är kolonikatternas egna lilla ängel.. hoppas du inser vilket otroligt jobb du gör!

Läs gärna vidare här om projektet..

http://www.kolonikatter.blogspot.com/

Bilder i svart och vitt...

.. är en klar favorit....


Nu e rummet klart.

Fortfarande chockad att det endast tog oss 3 dagar att fixa Melvins rum. Vi flyttade runt möbler i 3 olika rum ( och jag snackar om stora kistor och gamla tunga skrivbord), spacklade och målade väggarna. Satte upp tyg framför garderoberna vi inte vill veta av. In med alla möbler IGEN och fixa iordning det som skulle upp på väggarna.

  

Hela lägenheten såg ut som ett bombnedslag, jag fick smått panik mellan varven men lugnades när jag såg att det faktiskt hände saker och kaoset blev mer och mer kontollerat.
Filmerna placerades i en massa papperspåsar och kartonger ställdes på golvet runt om i lägenheten. Vet inte om det är vanligt hos alla kattägare, men mina katter bara ÄLSKAR kartonger. Köpa dyra bäddar är inte lönt, ställ en kartong på golvet så är hårbollarna nöjda. Rudolf hittade en, men smet snabbt när han insåg att det var en DHL kartong!!

  

Men nu är det så fint fint, nästan alla möbler på plats. När allt är inköpt ska jag ta nya foton och lägga upp.. =)

Nu ska jag sniffa bebis..Ikea ...

... kan även trötta ut en annars väldigt pigg Melvin ...Vin och gott sällskap...

Helgen har gått snabbt, känns som om jag inte hunnit med ngt alls. På dagen igår var jag i Lund och lämnade katter till ett nytt stödhem och Franz var hemma med Melvin. På väg tillbaka hem ringde jag och kollade vart de var och de var ute och gick, så jag mötte upp dem så vi kunde ta en fika i stan. Melvin sov gott gott så för oss var det bara att hitta ett fik att slå oss ner vid, helst ute eftersom solen sken och vädret var så underbart. Lättare sagt än gjort! Hela Malmö och alla små kommuner utanför hade samma tanke så inte på ett enda fik hittade vi plats. Eftersom jag var svinhungrig blev jag smått irriterad ( aldrig låta Malin vara utan mat för länge) så vi bestämde oss att knalla mot Caroli, där hittar man alltid plats. Jovisst.. hade en heeel myshörna för mig själv med grabbarna.. =)Väl hemma fick vi besök av Franz barndomskompis och hans pappa, familjen "leksakshandlare". De var i Malmö över dagen, hade möte med olika leverantörer men passade på att titta in och hälsa på innan de åkte tillbaka till Jönköping. Innan de stack fick vi höra att vi Malmöbor var lite dåliga med att shoppa från hans webshop, så han lämnade kvar lite reklamlappar.. haha.. finns ju en del barnfamiljer i Rörsjöstan.., =)  


Kvällen avslutades hos Zara, Zelda och Johan. Jättemysigt med massa vin, ost och kex. Zara och Zelda sniffade bebis och jag njöt av mitt glas vin som till sist blev en hel flaska!!!
Kul hade vi, Melvin somnade efter en stund pga orolig mage men sov gott hela vägen hem och resten av natten tills vi växkte honom kl 04! Några timmars sömn fick vi iallafall..=)

Imorgon är det måndag.. igen,.. jisses, det går snabbt nu..


Kamp, kamp, kamp

I snart 4 veckor har Melvin vägrat äta normalt, det är en kamp varje måltid. Och för varje dag blir det värre, han slår bort flaskan och skriker så högt han bara kan. Hungrig? japp, magen kurrar och han ber om mat men han vägrar ta ersättningen.
Vi som föräldrar har prövat allt, och jag menar verkligen allt! När han väl börjar äta har det kanske gått 2 timmar och efter ett par suttande så hör vi hur det börjar samlas slem i strupen, han slutar tvärt och skriker rakt ut!


.. gillar skarpt sin gåstol...

Från att ha sovit hela nätter har han börjat sova väldigt oroligt och t,.om vaknar flera ggr / natt. Vi fixar lite käk och ger honom i sömnen, han klunkar det i sig och fortsätter sova. Inte konstigt att han vaknar om nätterna, han äter ju inte ordentligt om dagarna så magen skriker på nätterna. Oftast äter han ca 150 ml/ måltid, nu får vi knappt i honom 100 ml så det är en hel del mindre mat om dagarna.... *suckar*
Tack och lov får vi i honom mat när han somnat, han suttar av ren reflex och det är baskemaj vår räddning.

  

Men jag orkar inte mer nu, vi föräldrar får inte sova och inte heller vår underbara son. Vi har varit som zombies i flera veckor nu, inget orkar vi utan varje ledig minut vi lyckats få Melvin att somna( oftast på tom mage) så sätter man sig i soffan och bara sitter.. =(  Det är jobbigt att mata, det som egentligen var en av de mysigaste stunderna vi hade tillsammans. Jag fasar för det.. vill inte, men jag måste..
Så idag ska jag till läkaren i Lund, nu får de hjälpa mig med slemmet som inte vill försvinna och i värsta fall ge mig nr till en läkare som är specialist på barn och matvanor.. för vi måste hitta tillbaka till denna mysiga stund..
( dagarna han var riktigt sjuk fick vi truga för att få i honom mat, och det är väl det han förknippar ersättningen med numera.. =( )

Dags för duschen, snart iväg..

Kramen