Ett leende..

Dagarna med Melvin går snabbt, vissa dagar mer intensiva än andra. Han e go vår lilla son, men ack så jobbig när det gäller sovbiten. Nu somnar han lättare, men det är bara små snuttar av sömn han tar... vips så är han vaken igen. Vad jag hinner om dagarna? Inte mycket får jag erkänna. Ena sovstunden passar man på att duscha, andra sovstunden blir det frukost.. och så tar jag mig genom en dag .. i etapper!


Hmm.. vad ska jag hitta på för bus idag ?

De vakna timmarna jollras det och snackas, han har börjat med roliga ljud. I veckan när vi stod och bytte blöjor började jag att gosa med honom och le lite, och det fick jag snabbt tillbaka ett leende från min son .. varmt och gulligt med jollring som följd. Jag blev jätteglad, det tog verkligen över tröttheten som ligger över en. 


... pappa.. kallas det peruk?

Men när kvällen kommer blir det en ny kamp, han vill inte sova. Melvin är så trött, kan knappt hålla sina söta små ögon öppna men ändå ska det skrikas och vara med och kolla vad som händer. Händer inte varje kväll, men rätt ofta... 
Lite tråkigt, för man kämpar med att få honom att sova i någon timme och när han väl somna är det av utmattning och kvällen är över för oss päron och det är dags att själv krypa till kojs. Känns som om det tär lite på en att man inte få en lugn stund.. men det är väl så det är!!?? Det får mig iallafall att inte vilja hitta på saker, jag orkar helt enkelt inte...*suckar lite trött*


Higge håller Melvin sällskap i soffan ..

Just nu håller Franz på att försöka natta honom och jag kollar lite om dop. Det är snart dags känns det som.. spännande..

Kram till er.. 

 


4 veckors kontroll

Imorgon kl 18:25 är det exakt 1 månad sedan vår son föddes. Det är då exakt 1 månad sedan han landade på min mage och vi blev lyckliga föräldrar som skickade mms till alla nära och kära!! Ofattbart..
Han vägde då 4280 .. i onsdags visade vågen 5470, så han har inga problem med att gå upp i vikt. Vår egna lilla klump..Vår lilla son vet hur han ska få sina föräldrar extremt trötta. En fix idé som började vid 3 veckors ålder, att inte sova! Varför ska han det, finns ju så mycket som händer runt sina föräldrar. Istället blir han övertrött och känner för att skrika så högt han kan. Och länge! Kan lova att det inte är något fel på hans galande, det hörs nog till andra sidan gatan.. om inte längre.
Men tills sist deckar även vår lilla son av utmattning och sover i stort sett hela natten...

Dock igår kom hans mamma på en lösning, eller ett försök till en lösning. Gå honom trött!! Kl 13 började hon sitt barnvagnsrace och gick i 5 timmar med honom. Vi pausade för blöj och mat paus, men sen var det iväg med vagnen igen. Han sov gott, och länge! När han vaknade gullade han lite, åt och sen somnade han igen.. inför natten. Visst, det var lite tjuriga miner och han vaknade till någon gång mellan nattningen.. men inte alls skrik som andra dagar.
Ser det som en seger .. 1-0 till mamma!!Försökte på mig samma sak idag igen, var ute nästan 4 timmar och han sov hela vägen. Hade inte samma tur idag, blev ingen paus så han var vrålhungrig när han vaknade och efter att ha smaskat i sig hur mycket som helst var han ju fortfarande pigg. Lite bråk om att nanna hade vi och jag gav med mig.. ut med barnvagnen igen.
Nu sover han, tack och lov...  1-1 till Melvin..

Katterna njuter som vanligt i vår närvaro så melvin har inte skrämt iväg dem. Grålle börjar njuta mer och mer av tillvaron.. se efter själv.. =)

 

Natti..


Tisarna och deras hyss..

Skrållan äter allt.. men det visste ni väl redan?! Glass är ju en av hennes favoriter, och vi lyckades få henne på bild när hon var i action.. =)  

Sen har vi Rudolf, skrämmer oss IGEN med att gömma sig där vi inte tror han ligger, Jag letade och letade, kallade och skrammlade med torrisar.. men ingen Rudolf.
Till sist hörde jag tvättkorgen knarra.. och vem hittar jag där ??

Mjau från "the kjellssons mjauissarna"

Trött, trött och åter trött...

Vår lilla fågelunge har lugnat sig, han har fått ny mat ( ersättning för känsliga magar ) så pruttandet och skrikandet är mindre. Men att vara vaken med oss är lika kul som innan, inte vill han sova! Rutinerna har dock blivit bättre, det känns så iallafall, men han är snart bara 4 veckor så vi kan inte begära så mycket mer.. det kommer väl med tiden att rutinerna blir mer fasta.Varje sovtimme på kvällen blir numera inne i sovrummet, så för att hålla koll på vårt lilla liv har vi skaffat oss en "babysitter". Jättekul sak, man hör och ser allt!! Så nu kan vi lämna honom där inne och sätta oss i stora rummet. Kunna prata utan att behöva viska, vi kan se på tv och höra vad de säger, låta Rudolf skrika tuppläten i hallen utan att gå efter honom... =)   Ja.. Melvin vaknar av allt, sover miniminiminimum för att kunna vakna upp och säga " Hej mina trötta päron, vad gör ni ?" ...På onsdag ska vi till BVC, Melvin ska på sin 4 veckors kontroll. Jag väntar bara på dagen de säger att han går upp för mycket i vikt, han är tung nu lillkillen! Han äter bra och mycket, Iof inte mer än vad det står att de ska äta, men han är redan äver 5 kg klassen. Redig tungviktare... *.. säger mamman med de små armmusklerna* ..

  
.. vadå ska inte kunna vända på mig? Det ser du väl att jag kan... ??

Julen, min födelsedag och nyår är över och snart ska man plocka ner julpyntet. Känns så tråkigt! Älskar att ha ljus omkring mig, älskar att tända ljusen på kvällarna. De i hallen njuter jag mest av, de ger ett underbart sken som får mig att bli varm inombords. Behöver iof inte ta bort allt, men det är så mycket jul över ljusen, vill inte.. lite ångest har jag allt! 

Imorgon ska jag försöka ta mig till solariet, man e blekare än lakanen i sängen! Det finns ett på hörnan numera, öppnade för någon månad sen.. så jag ska inte skylla på att det är en bit bort.. =)

Nattis...