Imorse vaknade jag av en spinnande katt ...

Imorse satt hon där, min lolla Skrållan och väckte mig med sitt spinnande. Denna lilla kropp brukar göra så när hon tycker det är dags för mig att gå upp, och det gjorde hon även denna morgon! Jag blev överlycklig, det är enorma framsteg!


Soff-drottningen!

I tisdags tog jag Skrållan till veterinären för dropp, hon låg inne en hel dag för att vätska upp sig. Väl hemma sov hon gott, hon hade ju varit på värsta resan . Lite då och då tittade hon upp på mig med sur blick för att sedan sucka och lägga sig tillrätta igen. Om hon bara visste att jag gör detta för henne... men det tror jag hon vet innerst inne.

Efter veterinärbesöken har det gått sakta men säkert åt rätt håll, nu äter hon iallafall själv. Flera ggr igår gick hon runt i lägenheten, lika förvirrad som tidigare, för att sedan lägga sig ner och sova en liten stund. Jag är så glad, förkylningen som kunde bli hennes sista har börjat gå över och hon börjar repa sig!!  Men tänk vad en vanlig förkylning kan göra på en sådan gammal katt.. usch..


Lillebror Grålle vill oxå ha uppmärksamhet!

Hon blev iallafall veterinärernas favorit, "utbrytardrottningen" kallade de henne när jag kom och hämtade henne. Med sitt lilla huvud lyckades hon komma förbi gallerburen gång på gång, så de fick bygga ngt provisoriskt för att hålla henne på plats. Om hon var sur? Nädå, hon spann och var nöjd eftersom hon fick som hon ville.. allas uppmärksamhet! Ja, vad ska jag säga.. min dam vet hur man gör.. =) !!

I fredags var hon på besök hos veterinären igen, dropp för andra gången. Det var mest för att jag ville ha henne uppvätskad inför helgen, för skulle ngt hända så är det mesta stängt.. =(
Hon tog även den dagen hos veterinären mycket bra, lite trött när vi kom hem men hon har hämtat sig otroligt bra. Min älskade dam är stark... =)

Nu äter hon och är i stort sett som innan, men hon har nog någon vecka kvar innan hon hämtat sig ordentligt. Är bara så glad när jag ser henne tigga mat, då vet jag att min prinsessa är frisk igen.. !! =)


Nog sveriges goaste babygump!Aningen bättre..

Igår var Skrållan lite bättre, hon åt iallafall själv och gick runt i lägenheten som vanligt. Visst är hon lite slö, men hon har inte fått i sig mat på några dagar, så det är inte så konstigt. Min lilla dam..
Hon var minst sagt inte glad på mig efter gårdagen. Flera ggr i timmen gav jag henne mat i spruta och lilltjejen morrade nere från trampdynorna, hon var sååå arg! Men jag vann.. ger mig inte när det gäller mina djur...

Idag var det babysim, mycket plask som vanligt. Dyk i massor, och lillkillen klarar det bättre och bättre hela tiden. han kan dyka länge nu, men han vill baskemaj inte sprattla med benen. Istället försökte han "krypa" på vattenytan efter leksakerna.. haha... han är så söt!

Dagarna med Melvin går fort, det blir fredag väldigt snabbt. Vi hittar på rätt mycket hela tiden, ute och gungar eller leker i sandlådan. Han njuter, skrattar och leker med löv. Ibland försöker han tugga på dem, men det går inget vidare alls.. Är sjukt trött om dagarna, men förstår inte varför. Jag får sova på nätterna så sömnbrist har jag inte. Melvin har sovit hela nätter sedan han var 3 månader så vi har det underbart, men jag är lika trött för det.*suck* Har kanske vitaminbrist, dags att kanske börja knappra vitaminer???

  
... Melvin vet iallafall hur man sover gott...


På tal om trött, ska nog gå och lägga mig nu. Blir en lång dag imorgon, ska jobba extra på taxi..

Sov så gott..


Bara till låns!

En gammal arbetskamrat sa till mig en gång när vi pratade om våra husdjur, att vi "bara har dem till låns" .. och hon har så rätt. Det är bara under en begränsad tid som vi får njuta av deras närvaro. Önskar man kunde ändra det, att de var lika starka i kropp och själ som vi människor.

Nu känner jag panik inför att hon är så sjuk, matktlös!! Kanske är det bara en släng av hennes förkylning.. men jag börjar tvivla. Skrållan verkar piggare, hon får vätska av mig fler ggr i timmen men väldigt lite varje gång så det inte kommer upp igen. Fisken jag kokade ratade hon, Skrållan älskar fisk! Hon är den som klättrade längst spisen när hon kände lukten av kokt fisk .. idag rörde hon inte ens näsborren. Min Skrållan!!

Nu sover hon med ett öga halvt öppet, riktat mot mig. Hon vill väl ha koll på mig så jag inte tar tag i henne och tvingar i henne vätska. För sur är hon, riktigt arg på mig ... =( hon förstår inte att jag bara vill hennes bästa!

 

Jag vill inte inse sanningen, jag vill bara inte!!

Dagen som jag fasat för i många år är nog här nu. Skrållan har varit förkyld men tillfrisknade, men nu är det tillbaka igen. Hon vill inte äta pga snuvan, men det måste hon för att kunna ta sin medicin. Slutar med att hon kräker upp tabletten igen ...

Idag har hon varit slö, men inte så konstigt om hon inte får i sig tillräckligt med mat. Men nu har jag tvångsmatat henne med foder från djursjukhuset, och det går långsamt men näring får hon iallafall i sig.
Veterinären var här i måndags och vi tog blodprov för att se hur det står till med min lilla dam. Än har proverna inte kommit men jag känner på mig att nu är det dags för dagen jag aldrig ville skulle komma.


Min Skrållan... hon har varit min trognaste vän i 20 år. Jag kan inte tänka mig ett liv utan henne. Vem ska skrika förvirrat i hallen när hon är borta? Vem ska försöka bita gästerna utan tänder? Vem ska ligga kloss intill mig på nätterna? Vem ska stå och skrika vid glasdörren och försöka kolla igenom den?  Näää.. hon får inte lämna mig, vi har så många år kvar tillsammans!


En dag i sandlådan

Att gunga är kul, men att leka i sandlådan är ännu bättre! Hans leende säger allt, går inte att ta miste på.. 

...men att få sand mellan fingrarna eller i munnen var ingen hit... 


Nu står jag längst alla möbler..

Japp, nu har vi ingen lugn stund alls, Melvin klättrar på alla möbler. Går runt längst bordet så vi kan inte lägga ngt där längre. Innan la vi det närmast soffan, men den tiden är förbi! Men söt är han, tar stoooora kliv åt sidan när han ska förflytta sig, så sött! Denna lilla fossing förflyttar sig smidigt över mattan & han klarar det suveränt förutom 1 gång när han slog i tandköttet. Det var blod runt hela munnen och på kläderna, stackaren var otröstlig. När vi väl satt oss i soffan och lugnat oss fick jag kolla, och det var tandköttet som fått sig en skada men vi besökte tandläkaren dagen efter ifall det blev ett slag mot tänderna.Imorgon blir han 10 månader och det blir mysigare och mysigare för varje dag. Han pratar mycket, försök till nya ord varje dag. Dammsugaren är en favorit, han kan sitta och pilla på den i timmar. Slå med sladden eller försök till att flytta munstycket. Till sist blir han förbannad att inget händer, men då hittar han en knapp han inte sett förr och då är skrattet tillbaka. Vår lilla prins.. han ger så mycket dagligen.. 

4 tänder finns nu synliga och med värsta smilet ser han lite lurig ut. Tror vi har en envis busunge till son, redan nu visar han humör och envishet.. och det är inte mig han fått det ifrån!! *vissel*
Lillprinsen sover sedan några timmar tillbaka, men nu är det dags för denna tant att lägga sig. Imorgon vid 07 vaknar han, då kan man inte sova längre. Han är morgonpigg .. men det är inte hans mamma...*gääääsp*


Idol!


                                                    
Hur vågar man bara ställa upp? Jag kan inte riktigt förstå att man ställer sig framför denna juryn när man vet VAD det är för typ av folk de säker. Har de inte sett Idol tidigare eller är egot i topp??

Jag har iallafall kul, det är bästa humorprogramet på väldigt länge!! =) Och sen juryn, de är bara för bra. Gillar Anders Bagge skarpt, han e ju som en stor snäll nallebjörn.. =))