Bok efter bok!

Jag har kommit in i en läsfas, det har blivit fem st böcker på två månader. Rätt skönt faktiskt, får ofta en riktig hemlängtan för att bara få sätta mig ner och läsa ett stycke.. eller två! Jag kommer ofta in i perioder där jag läser nonstop för att sedan inte läsa på väldigt länge. Kommer inte ihåg när jag sist satte mig ner med en bok, kan ha varit när jag väntade Melvin... men det var iallafall ett tag sedan. På min födelsedag i december fick jag två böcker av Franz, som en liten ploj till min verkliga present, och den ena boken tog jag tag i direkt. Jag gillar att läsa verklighetsbaserade böcker och denna kan man lugnt säga var just en sådan bok.. "Blondie" av Birgitta Andersson. Den var en väldigt rå bok men bra, jag läste ut den väldigt snabbt.. kunde inte lägga den ifrån mig!

    

I min bokhylla står massor av böcker jag köpt men inte har läst, så när Blondie var slut var det bara att kolla vad jag skulle läsa härnäst. Det blev ännu en sann berättelse.. "14 år till salu". Även detta var en bra bok, men man blev chockad att detta kan hända ...
Sen hände ngt, jag hittade en bok som inte var verklighetsbaserad.. "små citroner gula" Vet faktiskt inte VARFÖR den står i min bokhylla och jag kan inte komma ihåg att jag själv skulle köpt den. Som sagt, verklighetsbaserade böcker är ngt för mig, inte vanliga romaner. Men denna var riktigt bra, så jag gav mig själv en ny utmaning.. att läsa ytterligare en "vanlig" roman... "Marionetter". Och denna fastnade jag i direkt. Varje sekund jag hade över tog jag fram boken, lunchtid, pendlingen på tåget, när Melvin lagt sig... och jag tänker på den fortfarande nu när jag läst den klart. Jag vill veta mer, fortsättningen.. VAD HÄNDER??!!

Nu har jag hittat tillbaka till det jag gillar bäst men boken var väldigt jobbig att läsa. När man själv fått barn går det inte att läsa eller se ngt där barn far illa. Som i denna boken. Flera ggr blev jag så förbannad att jag ville bara stänga igen den, men jag var tvungen att veta hur det gick.. så jag läste den hela vägen..."När blodsbanden brister". Det sjuka är ju att detta har hänt, i Sverige, där de säger att vi har bra rättskydd och lika bra lagar. Men det gäller visst inte när barn far illa... blir så arg och ledsen!

Nu är jag på jakt efter en ny bra bok.. kanske ska man ta vägen förbi en pocketshop på vägen hem från jobb imorgon? :)

Ha en skön kväll!.. helvetes veckan snart över!

Veckan har varit mer stressad än vad jag hade kunnat tänka mig. Mina sista arbetsdagar på HSB gör att det blir en hel del som måste avslutas, tömmas och fixas. Jag e trött nu! Riktigt trött. Men nu har jag bara måndagen kvar, sen trappas det ner och mycket görs hemifrån.. tack och lov!


En trött och febrig son i veckan som varit...

Skrivbordet lämnas tomt, och även nycklar och annat ska lämnas tillbaka. Efter min mammaledighet kommer jag inte tillbaka till HSB, min tjänst är borta och det finns inget annat att erbjuda mig. Inte än iallafall, mycket kan hända under tiden men jag räknar med att HSB tiden är slut.

Efter lunch idag var jag sjukt trött, luften var riktigt äcklig och jobbet jag gjorde kändes bara så tradigt. Jag hatar siffror, det är inte min grej! Men det är just det jag håller på med nu.. SIFFROR! Blä och tvi! Men jag gav upp och begav mig hemåt.. måste bort från alla siffror, fortsätter i helgen istället. Nu ska jag fira fredag!


Trött på all snö...

Hemma med familjen, har en riktigt pigg son som äntligen är frisk igen. När han väl får feber så håller den i sig länge och ordentligt! Så måndag är det dagis igen.. =)

Melvins egna ord...

Lite från Melvins egna ordförråd, gamla som nya...

Batt - varmt
Annan noj -  annan dag
Bibong -  flygplan
Babeng -  lastbil
Tatoor - traktor
Lessen -  ledsen
Båsa - blåsa
Moa - namn på sin egen snuttis
Ohlala -  ketchup/sås.. annat man kan hälla på maten
Kockan inger - klockan ringer
Påva - sova
Bosch -  boll
Memin - Melvin
Memisch -  Memphis
Gålle - Grålle
Ina -  Carina
Äst - Häst
Kesch - Kex
Nö - Snö
Fedick - fredrik
Mofar - morfar
Meja -  mera
Ådju - Rådjur
Dufa - duscha
Hoho -  Hund
Koh Koh - tåg
FaFa -  farfar
Momo - mormor
Osse Pigg - Musse Pigg
Bamong - ballong
Mök -  mörkt


Febrig son

I fredags började Melvin bli lite hängig och då vet man att något är på gång. Han var inte varm eller febrig men väldigt slö och satt bara i vårt knä hela tiden. På lördag kommer febern och hälsade på, inte mycket men det lilla han hade märktes på honom .. han blir väldigt lugn när den hälsar på.. :) Sen har den ökat lite grann men ikväll var den uppe på nära 39,5 så imorgon tar vi oss en tur till vårdcentralen i Eslöv för en koll, det skadar inte. Hostan finns där och näsan rinner som en kran. Kanske bara ett vanligt virus men man vet ju aldrig.Hittat en ny lekplats i Höör... :)

Dagis går bara bättre och bättre, det är inga problem att lämna honom längre. Han börjar ta efter de äldre barnen och ska givetvis klättra på ALLT som finns. Så i fredags ringde de och berättade att han trillat och slagit munnen men de kunde inte se om det var från läppen eller tänderna det blödde. Men han var sig själv, åt bra och busade precis som tidigare så vi avvaktade med att hämta honom. Och när vi kom för att hämta honom såg vi att det var läppen som han slagit i, tänderna hade klarat sig. och klart skulle han återskapa vad som hänt, han visade vart han klättrat och sen kom ju sanningen "mevin lessen, tilla" och sen kom leendet .. Kunde inte mer än ta tag i gossen och pussa honom gul och blå! Han e så go!Franz var hemma och vabbade idag medans jag var på jobb och styrde undan det sista inför att jag ska sluta. Känns konstigt att lämna allt, min tid på HSB är lixom förbi... =( Men men... det kommer nya utmaningar efter mammaledigheten.

Nu ska placera den tjocka magen i soffan och se om man hittar ngt att se.. 
Trevlig kväll! 

En hårboll är saknad... !

Det har gått ett år sedan Skrållan fick somna in.. ett år! Jag har inte vågat titta på gamla foton förrän idag eftersom jag börjar gråta varje gång! Men idag var jag tvungen, var tvungen att skriva av mig min saknad och lägga in foton på henne. Än har jag lyckats hålla mig i skick, jag har tänd ljus i hela huset... även hennes eget och Rudolfs. Så mysigt men hon borde vara här, hos mig i soffan som hon brukade när hon levde.Hon kunde verkligen hålla husets katter i skick, det var hon som styrde de andra pälsbollarna med en enkel blick,. INGEN vågade annat, det var hon som satt på tronen. Höll de andra hårt hållna och minsta sak de gjorde fel var hon framme och sa ifrån. Inte elakt eller så, utan hon berättade klart och tydligt att en så gammal dam som hon ville ha lugn och ro.Min älskade Skrållan... vi hade följts åt i många många år. Hon var en del av mig, vi har växt upp tillsammans och gjort ALLT tillsammans. Allt!

Igår kl 20:25 var det ett år sedan hon fick somna in hemme i soffan, i min famn. Jag kommer aldrig glömma den dagen... jag kommer aldrig någonsin glömma min Skrållan.

 
Skånetrafiken i ett nötskal!

Stressade iväg mig själv och sonen imorse eftersom jag skulle hjälpa till på kundtjänst och arbetstiderna där är mellan 08:00 och 16:00. Allt gick bra på dagis, Melvin sprang in och jag skuttade där ifrån med lätta steg. Skruvade upp radion i bilen och just då hade de trafikinformation. De upplyste om viltolyckor.. bla bla bla.. OCH att det är förseningar med tågen! GAAAAH!! Inte idag!

Det snöar inte, det är ingen is på spåren men visst fan är det förseningar och inställda spår. Istället har det nu blivit mer och mer vanligt att det är ett sk spårfel! Och det var ju det som var anledningen imorse.. så enligt den fina tavlan och deras utrop så skulle vartannat tåg gå hela vägen till Malmö/triangeln. Men så var inte fallet, utan alla tåg stannar i Eslöv och sen skulle man ta bussen till Lund för att hoppa på tågen igen till Malmö.  Nope.. inte denna kvinnan, jag klarar inte av det med dessa sammandragningar och trycket som nu finns dagligen. Utan jag vände tillbaka och gick mot bilen. Satan!

Men jag kom inte långt, bara någon minut körning så hade en gigantisk lastbil försökt ta sig under järnvägsbron i Höör... och det vet ju alla att det inte kommer att gå. Utan denna dubbla långtradare fick backa tillbaka över torget där det stockat sig med bilar som skulle till stationen... jag önskar jag hade tid att stanna och kolla hur det gick, men jag hade en tid att passa.

Och sen är det som det är på jobb.. ingen bra dag idag alls, önskar jag kunde få stanna hemma i sängen heeeeeeeela dagen och bara gömma mig!

Önskar alla andra en underbar dag!


Jädra kramper!!

Vaknade inatt av att det krampade i ena vaden! Ärligt alltså, hur ont kan det göra!?? Och det släppte inte heller, utan till sist fick Franz hjälpa mig att "bända" upp foten... Sådant skit man ska stå ut med!
Att somna om sen var nästan omöjligt, låg bara och väntade på att det skulle krampa igen och det var nära några gånger. Jag låg blixt stilla, vågade inte ens flytta benet några cm... och vad trängde sig på då? Joo, kisseblåsan sa ifrån att det var dags att besöka toaletten i andra delen av huset. Snällt! Thank u!! Men jag begav mig upp ur sängen, sakta sakta för att inte sätta igång ännu ett krampanfall, och när jag väl stod upp kunde jag knappt gå. Det kändes som om muskeln var avskuren, smärta och stelbent.

Så hela dagen har gått i slowmotion, jag blir omkörd av tanterna på rullator.. =(
Nä du lilla flickebarn i magen... kanske dags att titta ut ???

Så kan man oxå njuta av sin lördag!

Sitter och jobbar natt, igen! Bäst att passa på så länge man kan, och pengar behövs ju alltid! Bredvid mig har jag mitt kaffe och en liten påse med godis, det är ett MÅSTE! Utan denna energi och näring..*harkel* så blir det en seg lördag, mycket seg!För att orka med denna natt sov jag några timmar mitt på dagen, in i duschen och sen iväg för att hinna handla
innan passet startade kl 18. Stress och annat gjorde att jag glömde mitt älskade lånade bälte för foglossningarna och min bok!! Det händer ju inte så mycket här så jag skulle vilja fördriva tiden med hjälp av boken. Tidningen har jag läst ett antal ggr, även baklänges, men klockan tickar inte snabbare! Jag har "bara" 8 timmar kvar!!

Försökte packa väskan inför förlossningen, måste ju ha en sådan med mig, och jag kollade på blöjorna til nyfödda. Men jisses så små de är! Har Melvin verkligen haft så små på sig?? Men ärligt??!! La dem bredvid varann... kolla in den där gumpstorleken.. =)) Men sött är det ju.. riktigt sött!

  


32 dagar kvar ...

... tills vi är fyra familjemedlemmar. Känns så overkligt, det är ju snart...


Strömlöst

Igår kväll gick strömmen i hela Höör .. det blev ordentligt mörkt! Tur att jag samlar på ljus, är ju nästan manisk så fort jag ser ljus i en affär, och det ska ju sambon vara glad för en dag som igår. Jag brukar ju få höra suckar och små gliringar så fort jag har ljus med mig hem.. men se där! Vad skulle vi gjort om jag inte var löjligt besatt av ljus av alla dess former?? Nu såg vi ju vad vi gjorde, det var ju nästan som om vi hade lamporna tända.. =)

Idag är det fredag, jag bara njuter! Ska bli skönt med helg trots att jag ska jobba extra. Melvin ska vara hos mormor lördag till söndag, han längtar redan och pratar bara om det hela tiden. Kommer sakna det lilla trollet ... !!! Vi ska försöka sortera i vårt lilla förråd på Dalaplan, har haft det kvar sedan jag sålde min lägenhet. Finns en del att gå igenom, men frågan är ju bara vart vi ska ha allt??!! Mycket är föreningens grejor och detta ska jag flytta till Lotta, men det finns mycket kvar.. =(

Dagens lämning på dagis? Underbart! Ingen napp eller snuttis utan han springer själv in. Vinkar i fönstret och sen är det full fart. Känns bättre och bättre att lämna, han har nog hittat sin plats och sina vänner.. =)

Precis lagt in en annons på Tradera, har en massa kläder från Melvin som vi vill sälja så han kan få lite mera pengar i sin lilla kassa.. men fasen så jobbigt det är. Nu vet jag ju varför jag sällan gör detta, tar sådan tid. Fel rubrik, saknas det ena eller det andra eller så har man för mycket text i objektet. Men nu är det gjort och jag trotr det blir sista gången...En söndrig sidospegel...

Har ju glömt berätta att jag numera har en söndrig sidospegel! Här på lannet är alla vägar smala, och när det var snövallar höga som hus blir ju vägarna ännu smalare!
Melvins dagis ligger lite utanför stan, mot Skånes Djurpark. Vägarna dit är icke breda så blir det möte får man ligga väldigt nära kanten.En morgon när jag lämnat lillkillen fick jag mötande och sidospeglarna mötes, min sa kras och jag stannade. Små vägar är inte bra att vända på så jag fick köra ut på stora vägen, vända och ta mig tillbaka men då var den andra bilen inte kvar. Ingen aning vilken bil det var, hur den såg ut osv .. men jag tror inte det blev skador på den eftersom de kört vidare.

Däremot är saaben numera lite halvskadad... trist men sant. Nu är det bara att hitta en ny på skroten, eller nåt...

Storstadsbesök!

Som vi alla skåningar vet så var det storm i måndags natt. Jag somnade innan bullibumpa var slut och hörde inte alls när det drog igång, men vaknade mitt i natten av att Melvin kallade på oss. När jag kom in i hans rum var han vaken och satt och mumlade lite. Jag förstår ju varför! Det lät som om han satt mitt inne i stormen, det lilla hörnrummet fick så det teg och klart vaknade han av detta. Till sist sa han bara " mamma bloso" Jag tog upp honom och bar in honom i vår säng. Det lät iallafall lite mindre i vårt rum...När vi vaknade av klockan var det ingen ström i huset, ingen värme och heller inget vatten. Jag vände i hallen och gick in och la mig igen. Melvin och Franz låg fortfarande kvar. Efter ca 1 timme var strömmen tillbaka och vi kunde börja fundera på att ta oss till jobb. Men kallt var det, fossingarna fick sig en köldsmäll när man placerade dem på golvet.. =((

Idag var Melvin hemma från dagis, de hade planeringsdag och det skulle enbart vara vikarier på plats. Jag kände inte för att lämna honom där med personer han aldrig träffat nu när vi börjar gå åt rätt håll med tryggheten. Men vi har haft fullt upp idag, tog tåget till Malmö tidigt imorse för att tillbringa en heldag i storstan..  :)
Vårt första stopp blev ett besök på Melvins gamla dagis. Vilken lycka i killens ögon, lite blyg mot fröknarna men de var inte sena att ta tag i honom och ge ett ordentligt pusskalas och då släppte allt. Kompisen från förr, Mr A, var på plats och de fann varann direkt. När vi kom var de ute och han sprang iväg och lekte som han alltid gjort, medans jag kunde sätta mig ner och pusta ut lite. Efter en stund skulle de gå in och vi kunde följa med, Melvin var inte sen att gå mot dörren! Man skulle inte kunna tro att Melvin varit borta från sitt gamla dagis dessa veckor. Så skönt att få komma tillbaka och hälsa på, han njöt verkligen av att träffa alla igen.. ( och det gjorde faktiskt jag med ) Vi alla saknar vårt dagis ... men ja, vi ska nog hitta kärleken i det nya med..  :)Efter en förmiddag av lek och stim somnade han direkt i vagnen på väg till mitt jobb. Jag gick inom för att kolla lite mejl och vänta på Carina, vi skulle ta oss en liten fika. Det var ett tag sedan hon träffade Melvin så bäst att passa på en sådan dag som idag. Men hon fick se en annan sida av honom .. =)Efter Melvins lilla tupplur blev han väldigt jobbig, han trotsade om allt och alla. Skulle inte sitta still, skulle inte det och skulle inte det andra. Han var glad och sprallig men verkligen på bushumör. Resan hem med tåget började bra men efter ca 20 min skulle han inte sitta på sin plats utan springa runt, vilket inte är en speciellt bra idé! Efter ett antal lyft upp på stolen, ner från stolen, upp i vagnen och ner från vagnen placerade jag honom sittandes i vagnen och det var inte alls populärt! Han var både arg och ledsen på samma gång. Han skrek, drog av sig strumpor och jacka och skulle verkligen visa att han bestämde. No no no! Han fick sitta kvar och skrika, folk tittade men det brydde jag inte mig om! Vi hade enbart en hållplats kvar och jag försökte förklara för honom att han inte fick sätta sig på stolen eftersom han inte sitter still men han vägrade lyssna. Nä, trotsa på lille vän .. jag skäms inte en sekund bland folk! Passar det inte resefolket kan de gå till nästa vagn!


Melvin har gjort blommor av sina pärlor..

Nu sover vår lilla trotsiga busunge, han var helt slut efter en dag full av äventyr! Själv ska jag snart lägga mig i soffan med värmefilten och en katt bredvid... önskar er en god natt.. =)


Underbara måndag!

Kanske var det bara idag eller så har Melvin börjat komma tillbaka in i dagisvärlden igen! Det var inga problem att få med honom imorse, han tog på skorna och sin jacka... denna mamman var så glad! Hela vägen till dagis, de fem minuterna med bil, pratade han bara om sina två nya vänner på dagis.. redan då kändes allt så bra!

När vi väl var framme gick han själv in med sin väska i handen, stolt och på riktigt bushumör! Innan jag hann få av mig skorna och hänga hans jacka var han redan på väg in och skrek över axel "mamma, häng me". Jag kunde inte mer än att skratta, det var sååå längesen jag såg honom så här glad över att få komma till dagis. Tror det var i december! Väl där inne kom jag på att snuttis och nappen låg kvar i väskan, den har han haft nu den senaste tiden för att han var så ledsen. Den glömde han och jag påminde inte att den fanns. Tro mig!
Väl inne gick han runt och började dansa för sina fräknar! Då skrattade vi alla i takt! Och sen var det inga problem att vinka i fönstret när jag gick, han log brett och mycket. Vilken bra start på dagen... jag hoppas att det framöver kommer att vara på detta sättet!

Idag fick jag låna ett bälte av min vän Maria mot mina foglossningar. Ska bara försöka klura ut hur det fungerar, men jag hoppas innerligt att det ska hjälpa mig. Denna graviditeten har jag fått allt jag inte fått förra, men foglossningar är fan inget att leka med. Sådan smärta! Känns som om jag har en kniv instucken i ljumsken och som vid varje rörelse skruva sig runt, runt, runt. Inget kul alls, jag vill att det ska vara över snart!

Jobbet börjar dra mot sitt slut, känns konstigt! Kanske förblir det ngt när mammaledigheten är slut.. eller inte. Då är det första gången i min jobbhistoria som jag är arbetslös! Otroligt... aldrig varit det förr. Inte på heltid iallafall!
Ska nog ordna sig, men man undrar ju redan nu hur det ska bli!Nu är det snart dags att säga natti natti till Händige Manny. Det är Melvins favorit och efter gonatt stunden ska han in och borsta tänderna. Nåde oss om vi går mot ngt annat än toadörren.. han blir vansinnig! Han ska borsta tänderna med "ohhlala".. tandkräm. Fråga inte!

Ha en skön kväll!!


Sen julhälsning!

Tittade igenom min mejl inatt när jag satt på jobb och fick se ett postcard från Santa, skickad till mig från min egen iphone. Många ggr har jag precis hunnit stoppa Melvin när han varit inne och skulle skickat iväg denna hälsning när han leker i en av mina program som finns i telefonen .. men tydligen inte alla gånger!Jag fick ett gott skratt inatt och jag ville bara hem och krama mitt lilla tekniska troll!
Men har ni fått sådant av mig, så vet ni nu vart det kommer ifrån.. =)


Saknar min vårdcentral i Malmö!

Man ska absolut inte behöva vård om man bor i Höör! Att ringa deras vårdcentral är ett stort projekt, eftersom man aldrig kommer fram. Man blir inte ens placerad i en kö utan man möts av en vänlig röst som säger : "just nu är vi överbelastade så var vänlig och återkom". Förra gången jag behövde en tid gav jag till sist upp och åkte dit, de har en såkallad "drop in" i mån av tid. Där satt jag i ca 2 timmar innan jag fick förklara varför jag var där. Hon gick iväg och återkom med en tid 2,5 timme senare. Jaha! Det som gör det extra roligt är att det sitter en lapp i väntrummet som säger att de prioriterar telefonen mellan 08:00-09:30 så de som sitter och väntar kan bli drabbade.

Så igår när jag försökte nå dem under de första timmarna på morgonen kom jag inte fram. När jag väl hade turen att få prata med ngn hade de inga tider kvar, utan hänvisade mig till helgöppet i Eslöv. Så imorgon ska jag ringa dem om jag inte mår bättre, denna förkylning med ont i bihållorna vill inte ge med sig.

Vädret igår var katastrof i Höör! Det regnade och snöade om varann samtidigt som det var stormvindar. Jag vägrade gå ut i onödan, så jag och Melvin stannade hemma och hade pysseldag! Jättemysigt! Sen somnade vi båda efter lunch och vaknade igen tre timmar senare!! Så gott det var att få sova! Jag behövde det verkligen med min feber och förkylning som tog på energin, men även Melvin verkade behöva lite extra sömn! Han var fortfarande trött när jag gick in och väckte honom, drog på sig och ville egentligen inte gå upp. Men till sist sträckte han på armarna och mumlade om att täcket skulle med. Så vi satte oss i soffan med täcket och kollade på Musse Pigg när Memphis dök upp och la sig i Melvins knä. Lillkillen blev så glad att han sa inget utan leende berättade en del. Sen klappade han memphis nätt och mjukt resten av mystiden.. =)

När lillkillen lagt sig började denna tjej ett projekt.. leta fram alla Melvins gamla kläder! Finns en del vi kan återanvända nu när tjejen kommer, resten blir väl att sälja eller ge bort.. får se vad jag gör. Är ju inte den som orkar lägga ner tid på att lägga ut sådant på tradera/blocket.. men samtidigt är det ju en del kläder som ger pengar i Melvins lilla kassa.. :) Men det tog tid.. och det var massor att gå igenom!Lillkillen har somnat, den andra, Maikisch Senior, spelar nog spel.. själv ska jag lägga mig i sängen med en bra bok. Ska jobba inatt men ska inte gå och sova än, utan väntar några timmar till.

Ha en skön dag!


Kanske dags att förbereda... ???

Nu har vi bestämt att det lilla rummet ska bli ett barnrum, och vi har börjat flytta ut skrivbord och annat. Men mer än så har vi inte gjort. Igår innan fotokursen var jag på Ikea och köpte lite småsaker, både till barnrummen och till vårt lilla "kontor". Nu ska man bara ta tag i det... snart.. snart.. =)

Idag var det en dag utan mitt projekt i en BRF föreningen. Känns konstigt, har haft det i snart ett år men nu ska jag inte dit fler ggr, projektet börjar gå mot sitt slut och jag har bara lite administrativt kvar att göra. Istället ska jag hjälpa en annan avdelning och det skulle börjat idag men systemet var inte riktigt klart så jag får starta imorgon istället.


Rita är livet !! ( .. ohja, blomman är målad av Melvin.. jag lovar!! )

Lämningen på dagis igår gick mycket bättre, han blev inte alls så ledsen och arg som han har blivit de andra dagarna. När Franz hämtade honom efter jobb ville han knappt hem, och det känns skönt att få se.. det börjar kanske gå mot rätt håll??!! Trodde jag! Imorse var det samma sak igen, han var både arg och ledsen men vi vet att han efter 10 min leker som vanligt med sina kompisar, äter sin frukost och busar vilt omkring. Det är bara att pussa hejdå, vinka i fönstret och fortsätta gå. Måste erkänna att det nu går lägttare för mig att lämna, första veckan mådde jag riktigt dåligt. Mitt mammahjärta krossades vid varje lämning, jag satt och halvbölade i bilen på väg till stationen, men detta känns nu mycket bättre. Jag vet ju att han reder det perfekt. Melvins lilla fläskläpp är borta men istället har han ett redigt blåmärke på kinden .. =)

En rolig sak som hände under dagen, måste bara ta upp det här.. =) Lite komiskt är det faktiskt! Jag skrev på facebook att jag hunnit städa och tvättat bilen innan jag hämtade Melvin på dagis och även hunnit läsa lite i min bok. Snabbt kom det vissa kommentarer och mejl om att man inte ska ha barnen på dagis när man är hemma .. bla bla bla. Kanske skrev jag klumpigt på min status, jag tänkte mig inte för att vissa kanske läser meningen ordagrant, men jag la inte ner någon som helst tid på raderna jag skrev. Det jag inte skrev var ju heeeeela långa berättelsen hur jag fick sluta tidigare ( se ovan ang systemet på jobb ), tankade bilen på väg hem körde även in bilen i en "göra det själv" tvättomat eftersom bilrutorna var så smutsiga att jag knappt kunde se ut genom dem. Vägarna är ju inte rena direkt, all snöblask, salt och annat gör att bilen blir igengrodd av skit! När jag gjort denna snabbtvätt städade jag ur allt papper och annat som låg bakom Melvins bilbarnstol. På väg hem ringde jag dagis, de skulle snart äta mellanmål och tyckte att jag skulle vänta med att hämta honom så han fick det i sig. Bor ju enbart 5 min från dagis så jag hann hem och läsa två korta stycken ur min bok innan jag hämtade hem busungen! Men folk tog det som om jag varit hemma i stort sett hela dagen och städat hus och bil, legat i soffan och läst bok mm... jag kunde bara skratta åt det, att man reagerar på detta sätt.
Men visst, jag kunde ha skrivit det annorlunda...men jag menar...  *skrattar*


Men visst blev bilen fin? Nu ser man iallafall att det är en bil!

Jag kommer nog inte skriva mycket mer sådant på fejjan ... =) inte för att jag inte kan ta det, men så fruktansvärd onödig energi som tas. Men jag vet ju sjölv vad som är rätt och fel, vi har inte Melvin på dagis i onödan, utan är vi hemma är han hemma. Är det lov eller annat som gör att dagis håller låg profil så tar vi oss ledigt. Som nästa vecka, då har Melvins dagis enbart vikarier eftersom de har planeringsdag och då kommer jag vara hemma med honom. 

Så.. nu har jag fått gnälla av mig lite, jag behövde verkligen skriva av mig av denna relativt roliga berättelse....

Kram på er!


Stor medicinboll!