Verkligheten är tillbaka

På måndag börjar Franz jobba och jag kommer vara själv hemma med barnen. Jag hoppas ju att vädergudarna är med oss så Melvin kan vara ute och stöka runt i trädgården, annars kommer han bli sjukt rastlös! En annan sak på måndag är att jag börjar läsa Biologi. Japp, på distans. Jag, Malin, ska börja kompletera till djursjukvårdarlinjen. Kanon bra, eller hur!

Men hur ska tiden räcka till? Jag har ingen tid nu, eller jag gör mig inte tid. Ni vet ju själv hur man kan börja med en sak för att under tiden man fixar med det första börjar pilla med något annat och när man är klar är det allt i oordning. Det är jag just nu. Jag kan inte ta tag i saker, har så fruktansvärt mycket i skallen just nu att jag inte kan sätta mig ner och sortera in det i fack. Små små fack ordnade i kategoriet. Det skulle vara min bästa vän just nu, och då skulle jag kunna beta av det efter hand. Ett fack i taget.

Kattföreningen.. GAHHHHHHHHHHHHHHHH! Jag vill så fruktansvärt mycket men jag kan inte hinna med. Jag försöker, jag påbörjar men blir alltid avbruten. Ni med barn vet vad jag snackar om. Och sen ska man ta tag i det men ger upp efter försök nr 3576848!

NU, för ca 10 minuter sedan, lovade jag mig själv att jag ska tillägna kattföreningen minst 30 minuter varje kväll de dagar jag är hemma. Jag måste, jag har så fruktansvärt mycket att ta igen. Alla katter sm ska in på hemsidan. Alla kontrakt som ska till kassören. Alla mejl att besvara... alla ... massor mer!

Nästa måndag ska Melvin tillbaka till dagis och leka sig trött med sina vänner, på heltid! Vi har redan börjat prata om det och han inser att han snart ska få leka med sina kompisar igen. Och sen radade han upp alla fröknar och berättade att de var tillbaka från semestern. Melvin älskar sitt dagis, jag får nog börja tycka om det jag med. Men jag gillar dem, gillar inte kommunens regler bara. OGILLA!

Usch ja.. nu ska jag mejla ut om ett antal många katter som måste flytta och som vi måste ta tillbaka... =(
Vill du hjälpa till som stödhem, snälla.. hör av dig till mig på [email protected]


Halmstad - det var grejor det!

Vilken underbar minisemester vi har haft, känner mig verkligen nöjd! När vi kom till campingen där vi skulle hyra en "lägenhet" i två dagar så visade sig att det var ett mindre hus och precis bredvid fanns det en gigantisk lekplats. Melvin var mer än nöjd. Vi installerade oss och åkte och handlade lite, behövdes lite frukost och annat smått och gott. På vågen hem hade familjen Boije varit på campingen och sökt oss, även de hade åkt till Halmstad för att vi alla skulle omgås.






Så dagen efter bestämde vi träff utanför äventyrslandet där barnen skulle få busa sig trötta. Och tro mig, de var inte stilla mer än en lilla sovpausen de gjorde vid lunch. Sen full rulle igen! Men vi hade kul, barnen hade kul.. allt var så himla kanon. T.om vädret var på vår sida!



Väl hemma efter en heldag med hoppborgar, karuseller och mycket mer åkte vi till vårt lilla "hus" och lagade mat till oss allihop, packade om väskan och drog till Tylösand för att bada/plaska vid havet. Melvin och A byggde och grävde med grävmaskiner och spadar tills de var blåa om läpparna. Väl hemma somnade han gott efter en varm dusch och mys i soffan.

Igår städade vi ur huset och drog sedan tillbaka till äventyrslandet igen så busandet kunde fortsätta! =)

Lilltjejen? Jodå.. hon var helt fantastisk hela resan, bara åt, sov, busade i våra famnar, sov, åt.. och ja.. så var det hela tiden. En mysigare bebis kan man inte ha, så lättsam och härlig. Hennes tålamod är verkligen underbart... =)

Och eftersom jag inte är hemma och skriver har jag inga bilder här, lovar lägga upp dem ikväll efter att jag firat min sambo som fyller år!

Grattis Franz!!! Puss & Kram!


Bröllopsfotografering Caroline och Johan

I lördags var jag fotograf på en av mina bästa vänners bröllop. Det var underbart att föreviga deras dag, en helt underbar dag med massor av kärlek... se själv.. =)
















Imorgon är det dags

Jag sitter här, sjukt nervös inför morgondagen. Ska vara bröllopsfotograf på en av mina bästa vänners bröllop. Ska bli kul, men jättenervös... !!


Förbereder!

Om jag får lägger jag upp bilder sen, varit dålig med det,.. lovar att bättra mig!

Ha en skön helg!

Ny vecka!

Helgen sprang iväg och helt plötsligt är det måndag igen. Jag skulle vilja bromsa dagarna så jag kan njuta mer av min underbara familj.

Melvin var hos mormor i helgen,busat ordentligt så igår när han kom hem var han sjukt trött! Ha ha.. inte många knop i den kroppen, jätte arg och ledsen när det inte gick som han ville. Så han tog snuttis och nappen och gick in och la sig.. =) 

Fick klartecken att lägga upp bilder från bröllopet, ska göra det ikväll.. ska bli så skoj ..=) Sen till helgen är det nytt bröllop att fota, ska bli kul men jag är SJUKT nervös! 

Bilder kommer ikväll.. 

Kram sålänge 

Regn

Jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att titta på väderprognosen för nästa vecka. Regn, regn och åter regn! Vill inte, vi ska ju till Halmstad! Melvin bryr sig nog inte, han kan leka i vått och torrt.. men i det långa är dte inte roligt för honom, vi ville ju ge honom mer av äventyrslandet. Vattenlekar, tivolit med mera....

Håll nu era tummar och tår att vädret ändras, att vår lilla prins får 2 underbara dagar i Halmstad .. =)


Olika sovplatser

När jag kom hem igår från jobbet gick jag nästan direkt in till Melvin för att titta till honom. Jag gör alltid det när jag har varit borta hemifrån, och igår saknade jag honom extra mycket eftersom jag gick iväg när han låg och sov. Oftast när man öppnar dörren till Melvins rum är lampan tänd, eller så har han somnat med vattenflaskan i handen och benet över sängen. Igår var det dock annorlunda. När jag öppnade dörren var det släckt, endast nattlampan var tänd, men det låg ngt på golvet. Min första tanke var att jag inte kunde komma på att han hade ett sådant stort gosedjur. Men det var inget gosedjur, det var Melvin som placerat sig själv i sackosäcken, utan täcke och kudde utan endast med napp och snuttis. Han hade gått och lagt sig i den, var ju mjukt och skönt och han sov riktigt gott.

Hade jag kunnat sulle jag tagit ett foto, men ville inte väcka honom mer än när jag bar över honom till sängen.
Vilka idéer de har.. dessa små.. =)

Lillbuddha? Jodå, hon skrattar och är bara så mysig! Hon fick en ny gåstol i dagarna.. jeflar vad hon sken upp.. så kul.. =)


Ett bröllop senare

Men inte mitt eget.. =) I lördags tog jag med mig kameran och följde med Johan för att fotografera ett bröllop. Det var han som var "bröllopsfotografen" men jag fick öva lite genom att ta foton jag med. Det var verkligen riktigt roligt, och jag blev nöjd med bilder och allt. Nu känner jag mig mre pepprad inför nästa bröllop, har varit så nervös eftersom det inte är så vanligt för mig att fotografera bröllop. Jag fotograferar allt annat, det kan jag.. =)

Så nu ska jag plugga blixt, måste ha med mig en sådan ifall det blir strålande sol.

Och om du skulle vilja ta lite foton på dig, din familj eller något annat som du vill ha i minne ställer jag gärna upp. Mejla mig om du vill veta mer , [email protected]


Mat kan vara farligt

Som många vet så har Melvin inget som helst intresse för mat, hade han fått välja så behöver man inte äta. Det finns inte ett gnutta intresse för att ens smaka vad det är som serveras, utan han vill ner och leka. Varför äta när man kan leka med sina bilar? Bara undrar.

Både jag och sambon har tröttnat nu, vi orkar inte lura i honom mat längre. Det är väldigt frustrerande att försöka pricka rätt, att få in maten i en mun som håller på med allt annat. Så vi har gett upp och hoppas att han snart kommer inse att man faktiskt måste äta för att orka med dagen. Vi har gjort det förr, låtit de olika mattiderna passera utan att få honom att äta men han var yngre då, nu tycker vi att han borde förstå. Men än har polletten inte fallit ner, magen kurrar men han tar kanske max en tugga på frukostmackan och två matskedar mat vid lunch. Han lär sig snabbt med allt annat vi visar och lär honom, så kanske kanske snart!

Lilltjejen blir bara mer och mer stabil, hon vänder sig snart och kanske rent av springer imorgon! Hon skulle vilja iallafall, det märker vi på henne. Min lilla dam, solstrålen!

Igår var det köpenhamn för mig och Zaklina. Vi åkte in tidigt på morgonen och åt brunch för att sedan bara gå runt och njuta. Jättehärligt, verkligen en underbar dag. MEN sen strulade tågen på vägen hem, över 2 timmars försening... men men.. vi hade haft en underbar dag!

Nu dags att ta tag i saker, ska plugga lite kamerablixt inför bröllopet.. =)


Vilken skribent..

kanske är du den som ALDRIG läser en blogg, men du måste bara kika in på denna. Behöver inte läsa allt, men läs om "Personligt meddelande". Underbart skrivet, så sant... och så verkligt.
Me like.. alot!!

Inte ett torrt öga när jag läst klart...

http://fredrik.cafe.se/personligt-meddelande-2/?show=comments


Flängt runt heeeela veckan!

Jag och Melvin, eller Franz och Melvin har hittat på saker varje dag för att lillkillen ska hållas igång. Eftersom lillstumpan har haft feber har en av oss varit hemma hos henne, vill inte dra ut henne när hon varit så sjuk.
Jag och Melvin har både besökt Malmö och Eslöv. Igår drog han och jag till tåget för att åka och hälsa på Zaklina och Alex. Hade sjukt kul, de busar verkligen runt hela tiden och har hittat varann på ett underbart sätt.
Efter vilan fick de busa lite och sen åkte jag och Melvin hem igen. Att åka tåg är livet för honom, han njuter av varenda sekund och frågar mig om alla ljud vi hör på resans gång.


Feber men glad ändå .. =)


Melvin tar en tur i cirkuståget

 

Väl hemma hade vi haft besök men det missade jag och lillkillen. Inger och Mats från min gamla bostadsrättsförening hade vägarna förbi, så de tittade snabbt in på ett besök. De fick träffa lillstumpan iallafall, men jag önskar att även jag hann träffa dem. Inger och Mats, ni får snart komma på besök igen! =)

Vädret idag har varit svintråkigt, trodde inte moder natyur kunde leverera så mycket i gråskala. regn kom det oxå. I mängder! Ville ha sol, kanske lite molning, men sol så vi kunde vara ute och busa.

Får skicka ut Franz i trädgården och be honom dansa solskensdansen till imorgon.. =)

Semester!!

Nu har familjen semester, Franz jobbade sista dagen i fredags och nu ska vi mysa i fyra veckor. YEAY!! I tisdags var Melvin på dagis sista dagen, sen hittade jag på en massa kul med honom istället. Inte många barn kvar plus att det är stressande att hämta honom efter tre timmar. Oftast måste jag väcka lilltjejen för att åka iväg, känns inte rätt alls.. =(


Melvin på den stora hästen, Skånes Djurpark


Väntar otåligt på Alex och Zaklina vid tågen.. =)

Imorse åkte mannen till Göteborg för att se Metallica med vännerna. Med andra ord är det jag och barnen i huset, ett väldigt varmt och kvavt hus, men det ska väl gå bra.. =) Just nu sover barnen, katterna ligger utslagna i ute rummet och jag försöker komma på vad vi ska äta. Är rätt sugen på allt just nu, men är oxå riktigt hungrig och då vill man ju äta allt! En sak är dock kanon.. har inget godis hemma, inget sött alls!! YEAY igen!!


Lilltjejen sover gott i vagnen utomhus...

Lilltjejen sov väldigt orolig inatt, hon vaknade i stort sett varje timme och trodde först att det var värmen. Men nu imorse tog jag tempen och det visar sig att hon har över 39 graders feber. Det blev en alvedon i gumpen och sen somnade hon, så får ta tempen igen sen när hon vaknar och se hur det är. Allmäntillståndet är ok, hon äter och skrattar tack och lov.. =)


... mina hjärtan!

Nu ska jag väcka min prins så han inte sover för länge.. då blir det en lång kväll..

Ha en underbar söndag!!