Fyra dagar kvar !

Snart semester för hela familjen, ska bli så underbart, längtar faktiskt riktigt mycket! Vi kommer hålla oss i Sverige, ingen utlandssemester detta året men istället besöka olika vattenland/äventyrsland.  Ett av dem ligger i Halmstad, så vi har hyrt en lägenhet där för 2 nätter och hoppas vädret är kanon så vi kan njuta av äventyrslandet.Denna veckan är den sista på dagis innan semestern. 3 timmar om dagen, sen hem och leka med mig och Isabell.. inte så uppskattat men hon och jag gör vårt bästa för att få Melvin på glatt humör. Vi lyckas rätt bra tycker jag ... =) Men ang reglerna för barnomsorgen i Höörs kommun.. jag gillar det INTE, men men... ska inte tråka ut er av mina bittra tankar.. =)


Sandlådan innan...


... sandlådan efter... =)

Men idag fick Melvin ngt nytt på tomten, sand i sin sandlåda! Han blev lyrisk när Franz körde in på gräsmattan med sand på flaket.. men även så rädd. Vår lilla Melvin har respekt för stora bilar, motorcyklar, traktorer.. när de låter! Står de stilla och inte är igång är det inga problem, men börjar de mullra så springer han in i huset och är jätteledsen. Idag försökte han stänga dörren men fick inte upp haspen, skriker till mig: "mamma mamma kom, stäng dörren!" Men vi fick honom lugn så att han kunde leka i sin nya sandlåda... lilla gosungen!

Midsommar?? Så underbart trevligt vi hade. Vi var hembjudna till kusinen med släkten och det blev mycket god mat och god dricka till det. Innan vi satte oss ner blev det lekar, Melvin hoppade studsmatta och bara älskade det. När det blev lite kinkigt hos två barn, övertrötta åkte vi hem och det blev inte alls så sent. Härlig dag, mycket trevligt!

Nu ska jag göra lite efterrätt.. frukt i ugnen och vaniljglass till det.. yummy!

  Ny vecka.. igen..

Får helgen verkligen gå så snabbt?? Borde det inte finnas en regel att det inte får kännas som att den sprang förbi en? Jag tycker det! För imorgon är det måndag igen och jag känner att vi inte hunnit ngt alls...Kan iof vara för att jag jobbade natt mellan lördag och söndag, men ändå inte. Var inte så många timmar men jag tar allt nu eftersom jag fick en rejäl s*tans kvarskatt! Trodde jag skulle svimma när jag rev upp plasten, det är inte normal summa för en vanlig gnegare. Hade jag varit egen företagare hade jag förstått det.. men hallå!! Jag sliter och jobbar som alla andra, men tydligen var det ngn av mina arbetsgivare som tyckte att man skulle dra mindre skatt. Tack för det!


Melvin kommer bjuda in på poolparty...

Idag var det dop i Arlöv, söta underbara Elin blrv döpt och hon charmade precis alla. Och så klart glömde jag min kamera, så därför kommer det inte vara så kort från dopet denna gång.. =(

Imorgon är det måndag, imorgon ska rektorn på förskolan ringa mig. Imorgon får vi domen om Melvin får gå  dagar i veckan eller får sina  timmar om dagen. Håll tummarna... !!!


Känns som fredag

Dagen i Malmö gjorde denna damen väldigt trött, helt slut när jag kom hem. Stressade på morgonen för att få båda barnen klara och mätta, och körde sen in till Malmö och hem till mormor. Blyga Melvin kom på besök och jag och mamsen fick oss ett gott skratt i bilen... isabell? Jodå, hon sov som vanligt.

Och besöket på det gamla dagiset gick jättebra, han var blyg till en början men kom inte undan fröknarnas kramar och Adams jakt på att leka. Efter en liten stund var han igång, så underbart att se. Önskar att det fanns ett liknande här i Höör... bättre kunde Melvin aldrig få det.
Vet att många nu tycker att jag överdriver, men jag gör inte det. Stor skillnad på personal och regler, och nu när lillkillen enbart går  timmar,  timmar om dagen, har jag märkt hur de prioriterar.

Imorgon ska jag ringa till rektorn för området där Melvin går, jag accepterar inte att de har 3 timmar om dagen för att barnen inte ska få äta. Att enbart vara där så få timmar stimulerar inte ett barn som Melvin som tycker om att leka med sina vänner, tycker om att följa med på utflykter osv. Men det kan han inte, han får inte eftersom han enbart har 3 timmar om dagen och får isåfall stanna kvar på dagiset medans de andra i hans grupp går iväg. Jag vägrar acceptera det, och jag kräver att han ska få gå 5 timmar om dagen, 3 dagar i veckan. Och japp, jag betalar gärna för maten om det nu är det som är problemmet. Ingen mobbing eller uteslutning ska drabba min son för att han har fått ett syskon.. inte en chans!

Nä.. dags att sova.. =) Det blir nog en lång dag imorgon med många samtal...

Malmoe!!

Imorgon ska jag ta med mig barnen till Malmö och träffa mormor. Men vi tänkte även hälsa på gamla dagiset, vi har lovat att göra det efter att lillasyster tittat ut. Får bara hoppas att många av de gamla fröknarna jobbar imorgon.. det hade varit kul för Melvin.. =)
Sen stannar lillkillen hos mormor och kommer hem fredag sen eftermiddag.. kommer sakna min prins, känner redan ett hugg i hjärtat!

I helgen fyllde farmor 70 år så vi åkte dit för att gratulera. Melvin hade INTE tid att vara med på bild med farmor och farfar, utan han skulle leka med Alma och Emil. Spring i benen hela dagen och kvällen. Istället fick Isabell mysa till det hos F och F.. =)


Melvin och Bessi jagar varann..Och klart ska lilla Bessi oxå vara med, men att ta bilder på henne är svårt när man har tre barn som busar med henne... =) Aldrig stilla en minut.. !Jag vet...

.. att jag sagt det tidigare, men jag hinner inte blogga. När, var och hur ska man ha tid? Kan man önska sig några timmar extra i julklapp? Är det möjligt?


En fin blomma från Rebecca.. =)

Men vi har gjort massor denna långledighet, varit med Melvin på Skånes Djurpark, varit och simmat, busat runt ute på tomten.. varit på Skånes Djurpark igen... ja... en del!


Mellebus och kossan mu ( som Melvin själv säger )

 
Vår egen traktorförare...

Förra helgen var vi på tivolit i Eslöv, Melvin lekte med Alex och jag pratade tjejprat med Zaklina. En underbar dag!
Lägger in lite bilder på allt och inget .. =)


En modig kille..Nu ska jag hämta hem killen från dagis, har fastnat i redigerandet av bilder till inlämningen så jag behöver ta en paus några timmar.

Puss och Kram !