Utkast: Mars 29, 2011

Dagarna går snabbt och nu är det enbart jag och Isabelle här hemma. melvin är på dagis sina timmar och får busa av sig, det behöver den lilla energikillen!


Mormor med både Melvin och Isabelle..

 

I helgen var mormor, morfar och moster på besök. Melvin och Isabelle fick mängder av saker och lillkillen var i sitt esse.. massor av folk som kunde busa med honom. Vi hade en kanonfin dag, Melvin somnade direkt på kvällen av utmattning.. =)

Nu kommer BVC snart på besök... happines!!


Ett fint foto på Susanna och Leo.. =)


.. veckans bilder!

Jag är fortfarande riktigt trött, vår söta lilla Isabelle ville vara vaken inatt.. men det ville inte hennes mamma. Men vad ska man göra ??? Bara att försöka söva den lilla saken..

Så att skriva ngt vettigt orkar jag inte idag.. gör det imorgon.. =))))
Men här kommer lite bilder från veckan som gått....


I pappas knä kan man sova hur som helst...



Mitt hjärta... !!!

  


"Stoebo" ger Isabelle en puss i pannan..

Trött....

... jättetrött! Skriver imorgon istället!

Fyra dagar gammal

Nu har vi, jag och Isabelle, varit hemma sedan fredag förmiddag. Efter PKU testet så ringde jag Franz som packade in sig själv och Melvin i bilen och kom och hämtade oss. Jag och Isabelle stod vid hissdörren och väntade på killarna och när dörren gick upp sken Melvin upp som en sol. Inte för att det var jag, hans mamma, som stod där utan bebisen var ju där. Han skulle pussa och klappa, mysa och helst bära henne själv. Så go.. min prins är så underbart go ( om man bortser från ALL trots ) !


Melvin kollar på Osse Pigg.. =)

Väl hemma har allt gått underbart bra, Melvin är inte mer svartsjuk än vanligt men vi låter honom vara delaktig i allt. Trotsen har blivit värre däremot men det kan vi inte göra så mycket åt, bara att acceptera och lida oss alla genom den.. =) Men vi har en väldigt sovande bebis, Isabelle äter, sover, ler, gör konstiga moves, sover igen.. och så går dagarna. Vi försöker hålla henne igång lite på kvällen så vi vet att hon sover längre på nätterna när vi sover.. men annars är hon ett sovande spädbarn! Så olikt Melvin! Han ville ju knappt sova den första månaden utan jag gick på knäna till sist. När vi väl fick in fasta rutiner, mat och sovtider så blev det bättre. Nu kämpar vi med att få se hennes ögon, jag vet fortfarande inte hur de ser ut!


Gott att sova!

Och äter gör hon som en häst! Synd bara att det inte fungerar med min amning. Jag får smått panik när jag ska försöka, det har satt sig ordentligt i mig. Hon började sutta direkt, men hon tog inte alltid riktigt grepp utan fick inget i sig. Och alla som fött barn vet att efter 2 dygn sväller ens bröst, det är ju då den riktigta mjölkproduktionen börjar. Att de sväller menas med att det känns som om ngn hällt i cement i brösten istället för silikon! De blir stora och fullständigt stela så att sutta på dem är som att sutta på ett bowlingklot. Fullständigt omöjligt eller så går det om man inte har ngn känslel i brösten för den smärtan går inte att beskriva. Alltså... dag 2 och 3 kunde jag inte amma, det bara gick inte utan att jag föll ihop av smärta i brösten och i livmodern. Det ska ju vara så, att livmodern drar ihop sig, men jag får så fruktansvärt ont att jag inte kan stå rak lång på väldigt länge. Idag blev en sådan dag. Svullnaden i brösten börjar lägga sig och jag skulle se om det gick att amma Isabelle. Efter att hon fått bra tag i bröst ett gick vi äver till nummer två och försökte där.. inte lika bra, men det kom lite men till sist somnade hon. Som vanligt. Jag väckte henne och fick ge henne flaskan. Hann bara ut och ge henne till Franz när smärtan i livmoder och äggstock satte igång. Smärtan går inte att beskriva, kändes lite som om jag var tillbaka på förlossningen men utan smärtlindring. Till sist ringde jag Moppi som jobbat natt och bad henne köra in mig till Lund, smärtan ville inte avta. När hon väl var här var det mycket bättre men jag gav mig själv ordet på att nu är det slutammat för mig. Inte en dag till jag tar denna smärta, jag vägrar!

 

Så imorgon är det jag som ringer BVC och ber dem om tabletter eller råd hur jag ska kunna bli av med produktionen utan att få mjölkstockning... Jag känner mig lättad efter mitt beslut ...


Fyra i familjen!

Att föda barn är en av de häftigaste grejorna som kan hända i ens liv, men nog det mest smärtsamma om man genomgår en normal förlossning. Tankarna i slutet av förlossningen går inte att beskriva, man tänker på hur man ska kunna undgå denna smärta på ett snabbt sätt men samtidigt så vet man att det är inte lönt att lägga energin på det utan att istället få ut ungen. Det gör svinont och det känns som en hel jävla evighet innan det försvinner.

Förlossningarna jag har haft är helt olika varann, men det beror ju även mycket på personal och rutiner på de olika sjukhusen. Vi fick en underbar barnmorska som verkligen stöttade oss genom hela passet, och det är en enorm lättnad att fungera ihop med personalen.

Värkarna började tidigt tisdags morgon men när vi åkte in var jag inte öppen tillräckligt så vi fick åka hem igen. Men eftersom jag hade värkar vart 4:e minut sedan morgonen, utan uppehåll, fick jag komma in igen på kvällen. Rummet var bokat till oss kl 21:30! Det blev rum nr 9!

   

Efter midnatt någon gång tog de hål på vattnet och först då började det hända saker, värkarna blev mer intensiva men jag öppnade inte mig. Dropp sattes in och sedan var helvetet igång. Just som det började dra ihop sig till att föda en liten tjej tog min smärtlindring slut och att fylla på den hade inte hjälpt utan det var till att köra på med enbart lustgas. Helvetet var rätt ord. Fy vilken smärta, jag kommer minnas den i all evighet för det är inte normalt att ha så ont.. om man inte ska föda barn! Och det skulle vi, men planerna var att även ha epidral..

Jag skulle visst ha skrikit en del till barnmorskan, inget dumt utan mer att jag ville ha ut ungen. Bad dem trycka mig på magen, ge mig alla droger som fanns osv.. jag hade svinont! Och inte så konstigt eftersom hon vägde 4790 när hon kom på vågen och var 56 lång. OCH glöm inte, smärtlindringen var slut! Jisses!



  

Nu är vi kvar på sjukhuset eftersom vi tidigt imorgon ska göra lite tester på Isabell, och det känns onödigt att åka fram och tillbaka så vi stannar en natt till. Killarna är hemma, de var och hälsade på tidigare under kvällen och jag fick mysa med min älskade prins.. har saknat Melvin så fruktansvärt mycket dessa dagar, vill ju att han ska vara med nu när Isabell är ute. Och det fick han, så söt han var! När han först såg henne skrek han bebis och sken upp i hela ansiktet och väl inne på rummet skulle han hålla henne. Vi satte honom i sängen och där fick han sitta med Isabell.. så fina de var. Men nu såg man hur stor Melvin egentligen är.. hahaha.. han är inte den bebis som man annars tycker att han är, utan han är ju en STOR kille nu.. =)

Innan de gick fick Isabell en puss... den bilden kommer jag alltid att minnas!



Nu ska det matas..

Kram från oss!

Dags?

Japp.. det är dags att blir 4 i familjen.. =)
Nu drar vi mot Lund!

Vi fick ta till vikarie nr 2!

Melvin vaknade med hosta tidigt imorse men han fick somna om inne hos mig. Franz var på väg till jobb så det blev bara ett snabbt hej hej till Melvin. När klockan ringde vid 08 hade han precis vaknat och han flög ur sängen för att börja leka i sitt rum, men efter ca en timme var han så trött och hängig. Det blev att hämta tempen och killen hade feber. Sen började en rolig måndag av trötthet, hostande, nysningar och kräkningar!


En riktigt trött och seg kille..

Han ville inte alls äta utan efter kl 11 gick vi och la oss, han ville så gärna sova i vår säng. Efter ca 20 min hostade han så mycket att han klöktes och jag kan erkänna att jag var lättad att han inte hade ätit ngt. Så där satt vi två, jag och Melvin, med kräk precis överallt. Snuttisen, vikarie nr 1 blev så klart värst drabbad och lillkillen tyckte vi skulle hämta en "ny Moa".. =) Så det var bara att duscha honom och mig för att sedan lägga honom i sin säng, tillsammans med sista snuttisvikarien! Och hur glad är inte jag att vi har en egen tvättmaskin??! Jävla fan så glad jag är!

Tog ca 20 min så hade han hostat så han kräkte ner även sin säng.. och en del av snuttisen. Samma sak igen, en dusch, nybäddat med lillsyrrans madrass och en nästan torr snuttis. Men han kom aldrig till ro, utan till sist tog jag upp den trötta killen och sedan har vi legat i soffan och kollat på Disney Channel. Är så glad för att den finns. Och väldigt glad över att Melvin var så seg som han var idag, jag orkar inte mycket med en liten på väg ut mellan benen. Det är riktigt jobbigt just nu, hon kan inte vara längre ner än vad hon är.. bara hon nu kan ta hål på hinnan så vore jag glad.


.. seg i soffan med alla gosdjur som han själv kunde bära med sig...

Han somnade tidigare än vanligt, men inte så konstigt. Än har vi inte hört några hostningar men jag har planerat in ännu en vaken natt och att få tvätta även imorgon..

Natti på er!

Lugn lördag

Melvin är fortfarande hos mormor, han har varit där sedan igår och vi ska snart åka och hämta honom. Saknar den lilla busen, det är så tyst i huset. Ingen som kallar på en, kör bilar över ens rygg eller leker med Memphis. På tal om Memphis så är han så rastlös när inte Melvin är hemma. Han letar efter honom, kan inte sitta still utan går runt och kallar på ngt/ngn hela tiden. Men det är egentligen inte så konstigt eftersom Melvin och Memphis alltid är tillsammans, hela tiden. Och sen leker ju Melvin med Memphis dagligen, springer runt med hans leksaker som M jagar... de är så söta tillsammans. Så inte bara vi föräldrar som saknar vårt lilla busfrö, utan även Mempis.. =)

Idag har jag och Franz röjt i garaget, kastat en massa grejor och fixat så man nu kommer in där. Äntligen... men vi har ett förräd på Dalaplan som vi måste tömma. Platsen i garaget kommer med andra ord vara fyllt snart igen.

Värkar satte igång igår under dagen men försvann med jämna mellanrum. När det var dags att gå och lägga sig avtog dem för att sätta igång igen nu under dagen. Nu får vattnet gå,synd man inte kan be lilltjejen att trycka på knappen.. nu börjar det bli riktigt jobbigt.. =(

Förresten, ingen som vill ha ett gammalt fint skrivbord? Vi har ingen plats .. =)


Gårdagens skitväder!

De har lovat att det ska komma ett sådant skitväder igen, hit.. till Höör ( och kanske resten av skåne ) men jag orkar inte. Det blåste full storm så jag fick nästan hålla hårt i den lilla killen när vi gick till och från dagis.
Regnet piskade mot fönstrena... =(



Idag vill jag ha kvar solen, men den verkar försvinna bakom mörka moln... Får hitta på ngt som gör att jag inte ser det komma.. men vad... ??!!



Dags att byta ut vagnen

Jahapp, då ska man köpa ny vagn.. igen! Denna gången blir det en syskonvagn så båda kan följa med mamsen på en tur på lannet! Men först tänkte vi göra av med vår vanliga vagn, den vi köpte till Melvin när han föddes. Men knappt använd eftersom han i tidigt skedde satt upp och vi köpte en mindre vagn så den fick plats i bilen.

Lagt ut den på blocket.... men du kanske känner ngn som vill ha en relativt ny fungerande vagn. Allt perfekt och nytvättat!! :)
Det som ingår är:
- Hårdlift
- Vinter åkpåse
- Sommar åkpåse
- Vanlig åkpåse till sittdelen
- Paraply
- 2 regnställ, ett mjukt och det ordinarie i hårdplast


Ring mig!



 

Olika svar från olika myndigheter

Att studera och vara mammaledig är en konst, tro mig. Jag är en person som alltid ( iallafall till 99 % ) är ute i god tid. Jag har ringt FK, kommunen, CSN, komvux minst 4 ggr per instans för att verkligen få veta hur saker och ting ligger till.

I måndags tog jag kontakt med kommunen igen efter att alla papper är inskickade och fixade, kände att jag ville ha en slutlig bekräftelse på att allt är i sin ordning. Jag vill veta hur många timmar jag kan ha Melvin på dagis. Jag vill kunna veta om de har speciella tider osv. Nu var det dags att veta, tiden börjar närma sig! Men efter måndagens samtal blev jag ännu mera förvirrad, jag fick höra att om jag INTE tar ut något CSN får jag inte ha Melvin på dagis. What??!! Men varför måste jag blanda in CSN ? Om jag kan fixa en studie ekonomiskt ska jag väl inte behöva ta lån/bidrag. Jodå, så är det!

Men igår satt jag hela dagen och ringde runt till de olika instanserna.. igen. Även kommunen ( de amerna som har hand om placeringarna på dagis ) som nu insåg att de faktiskt missförstått mig .. hur man nu har lyckats göra det ... och klart kan jag ha Melvin där heltid om jag vill. Skönt att veta, men hur kan de ha missförstått mig??!!
"Melvin är på ***** dagis och ska bli storebror vilken dag som helst. Jag pluggar heltid och ni har fått papper på detta, hur är era regler om dagisplats och antal timmar? " Jodå... missförstånd!

Jag bad att få det skriftligt att det nu är klart, de har gett mig så många olika svar att jag snart inte vet ut eller in, men hon försäkrade sig att det behöver jag inte. Fasan är inte antalet timmar på dagis, fasan är att när dagen kommer så nekar de honom platsen för x antal timmar. Vad gör man då? Jag kommer gå i taket, känner att det är ett känsligt ämne när barnen är inblandade. Ska jag då behöva förklara för Melvin att vi inte kan vara på dagis som planerat. Han som numera älskar sitt dagis, precis som förr!

Nä.. jag vänder upp och ner på kommunhuset om de nu jävlas med mig, jag kan inte göra mer än jag gjort för att få veta vad jag har rätt till. Bara jag vet så att jag kan börja förbereda inför mammaledigheten.

Men till något mycket roligare.. lilltjejen är numera fixerad och klar att ploppa ut... storstädningen igår gav nog baskemaj resultat!!


Snart så...  :)


Mys med Melvin!

Att gå upp kl 04 igår var ingen hit, jag var så trött efter att klockan passerat tolv att jag var på väg att ge upp. Tack och lov slutade jag då men hade ett årsmöte att se fram emot och var inte hemma förrän runt kl 18:00. Då tog jag tag i Melvin och kramade sönder den stackars killen, men jag hade ju inte sett honom på miljoner timmar. Kändes så iallafall! Men han stretade emot, ville ju inte ha pusskalas med mamma.. men jag är fortfarande starkare än honom.

När det var dags för Melvin att lägga sig gjorde jag en fuling... han fick somna i vår säng så att även jag kunde somna för kvällen. Japp, du läste rätt.. denna trötta övergravida kvinna gick och la sig kl 19:00!
Sååå gott det var! Sen sov jag hela natten tills klockan ringde igen kl 04:00!
Och mysigt var det, Melvin kryper så nära intill att man kan sniffa i sig hans schampoodoft.. och fryser man fixar han även det, Melvin aka element!

Nu är det snart lunch, och jag slutar kl 15:00. Tröttheten börjar komma smygande men inte så konstigt.. känns som om jag gick upp mitt i nassen! Men inte långt kvar.. detta fixar jag lätt...*gääääääsp*


Uppe innan tidningsbäraren...

Att ta extra pass en söndag morgon kl 06:00 är nog inget jag gör om.. så trött*gääsp* Men nu är jag här och jag är relativ pigg trots allt.

Gatorna i Höör var tomma, inte ens en hundägare var ute och rastade hunden. I Malmö hade det vimlat av folk på väg hem från krogen.. sådan skillnad, kommer jag någonsin kunna vänja mig att jag nu bor i en liten minimini by??

Väl framme på jobb blev jag irriterad direkt. I mitt söta lilla fack låg utskrifter på turer som är felbokade av mig. Klart att jag ska få en tillsägelse om jag gjort fel, men när det gäller konstiga tider så vet vi alla att vårt satans system inte fungerar som det ska. Ändrar man kunduppgifter efter man lagt in rätt tid så ändras denna oftast tillbaka, störigt! Själv trycker jag ALDRIG ut en rapport, alla kan vi för bövelen göra fel!
Men jag kände att två av turerna var sådana fel jag inte gör... för jag är ju bäst! Nämen, ärligt.. jag såg på turerna att det inte var jag som skrivit dem, och helt rätt.. jag jobbade inte dessa tider utan började några timmar senare.

Men ändå.. så irriterande...


Trött!!

Sitter i soffan och gäspar mer än hela gatan tillsammans, hur kan man vara så trött? Har precis vaknat upp efter att ha lagt Melvin. När jag är såhär trött utnyttjar jag situationen genom att Melvin får somna i vår säng, perfekt tillfälle för mig att sova en liten stund... men inte hjälpte det mig ikväll!

Melvins dagiskompis från malmö och hans mamma kom och hälsade på oss idag. Vi mötte dem på stationen och Adam började busa direkt i sin vagn, Melvin var fortfarande tagen av mötet och såklart vääääldigt blyg. Men efter fem minuter var han på samma bushumör och sen fortsatte det hela dagen lång! Så underbart att se, de är verkligen så lika på alla sätt man kan .. =)





På söndag ska jag jobba innan vi har vårt årsmöte, upp kl 04 för att kunna vara i Lund kl 06.. gäspar redan nu. Det är den lilla bufferten som lockat, extra pengar nu innan det är dags att föda är ett plus!

Näää.. nu ska jag nog ge upp bloggandet för idag, har ingen enrgi att skriva och jag läser hur tradigt det blir...*skrattar lite tröttsamt*

Kram på er


Trotsig och arg!

Att denna trotsperiod kan vara så oerhört jobbig och jag känner att jag inte har tillräckligt med tålamod! Kan vara pga graviditeten, det trycker och är allmänt jobbigt just nu, för jag ger verkligen upp. Franz har mer tålamod och tar smällarna, och det går jättebra men så sjukt jobbigt det är. Det kommer ofta kvällstid när han är en övertrött dagiskille, så det slår väl över.. men jag fasar för alla dessa perioder. .........suuuuuck.....!!


En trött Melvin kollar på Osse Pigg

Innan vi skulle äta igår satt han och pillade med sina pärlor, han älskar att sortera upp dem i färger och lägga "blommor" på sin pärlbricka. Igår började han med ngt helt annat, han skulle ha olika färger runt hela plattan... och noga är han med! Trillar en pärla ur ledet så ska den sättas tillbaka innan han fortsätter... där har han tålamod!



  

Och nu äntligen hemma efter en dag på Ikea med vildingen Melvin. Never again! Han sover gott nu, så klart efter denna dagen, och jag tror nog att även jag ska ta och bege mig mot sängen med en bra bok.. inte helt fel...

Ha en bra kväll!!


Ett rent men tomt skrivbord...

Nu är skrivbodet på jobb tömt från papper och Malin grejor! Det som nu finns kvar är ett välpolerat ekbord som nästa person kan inta utan att behöva göra mycket åt det. Känns relativt ok, jag kan inte jobba heltid ut i det sista... jag måste lära mig att ta det lugnt.

Så det har jag försökt göra idag, att ta det lugnt, men jag tror jag misslyckats eftersom huset redan är städat och klockan är bara 10:09!! Ska nog göra en kopp kaffe och sätta mig ner och förberede det jobbet som är kvar.. =)