10 månader & 7 dagar ...

Sitter på jobb och saknar min älskade son så fruktansvärt mycket! Han har den senaste tiden blivit så medveten om allt och fruktansvärt givmild. Vi leker ofta tillsammans när vi inte kan vara ute i sandlådan, och han kommer och ger mig leksaker för att i nästa sekund försvinna bort och hämta en annan leksak. Även katterna får leksaker, han lägger dem i deras små kattbäddar så när det är dags för dem att krypa till kojs finns det ingen plats. De tittar på mig och går sin väg.. jaja, jag vet att lillebror gett er grejor, ska genast plocka bort dem! *suck* Men det är mysigt, jag njuter mer och mer... om det nu är möjligt att man kan göra det??!!

Babysim 3 började igår men vi kunde inte gå, Melvin har de senaste dagarna varit lite gnällig och rosslig så jag tyckte det var bäst att stanna hemma. Istället lekte vi hela dagen med Melvins favoritleksak, dammsugaren! Att den kan vara så rolig... jag försstår det inte riktigt! Han tjoar och skrattar av glädje när han kryper fram till den, ler med hela ansiktet och börjar utforska alla knappar. Samma knappar som han utforskat miljoner ggr innan... men ja, han har kul iallafall..=) Efter att ha busat och haft kurragömma började han bli trött, så vi åt mellanmål och sedan ville han somna. Efter att vi sagt gonatt till lampan och Svampbob släckte jag och gick ut, och hörde att han låg och pratade för sig själv men efter någon minut blev det tyst. Melvin hade somnat med snuttefilten i högsta hugg .. min lilla prins. När klockan närmade sig fyra kom Franz hem och då sov vår prins fortfarande, hade nästan gått 3 timmar.. han var trött! Sen var det bus resten av kvällen tills det var dags för Melvin att somna inför natten. Och han somnade lika snabbt som under dagen så jag och Franz fick resten av kvällen för oss själva. Inte för att vi gjorde ngt speciellt, satt trötta i vars sin soffa och kollade tv ..=) 

Vi är alltid trötta, vet inte om det beror på vitaminbrist eller att vår son leker energin ur oss??!! Vi får iallafall sova om nätterna, det kan vi inte skylla på. Så bra har vi haft det sedan han var några månader gammal så skylla på nattvak kan vi inte... kanske är vi bara påväg att bli gamla?? *skrattar lite*. Även dagslurarna går bra, han somnar efter 5-10 minuter och sover aldrig mindre än 1 timme... jag hinner massor! =)) 

Sitter på jobb igen ( därav inga bilder just nu ), ringer lite grann men inte så mycket än. Kollar lite hus mellan samtalen, det är dags att samla på sig ännu ett vuxenpoäng! Nu när vi är en till behöver vi större och något med bättre planlösning! Jag älskar vår lägenhet, den är underbar men dålig planlösning när man har en liten vilding och hans leksaker. Nä.. det är dags att flytta till ngt eget.. får se vart vi hamnar..=)

Nu ska jag hämta kaffe, kvällens drog ...

Vill inte ha fler dagar som denna.

Igår ringde jag veterinären för att boka en ny tid till Skrållan, min gamla dam har börjat andas väldigt tungt. Hon är väldigt pigg annars, äter jättebra och har även slagits med sina brödrar. Men hennes andning är inte vad den brukar, jag vet.. jag känner min katt!
Fick tid på fredag och jag tog den, men imorse ringde jag tillbaka och bokade om den till idag. Jag vill att de skulle undersöka henne idag, helst NU NU NU!! Och jag fick en tid kl 14, jag och Skrållan var på plats redan 15 minuter innan.


.. jag & Lollisen på väg till veterinären...

Veterinären vi haft tidigare undersökte henne även idag och det blev även ultraljud på hjärta och lungor. Efter mycket letande såg vi lite vätska i lungorna som har bildats efter sista droppet. Men det kan bli så när en katt varit så uttorkad som min gamla dam hann bli. Så nu går hon på vätskedrivande medicin.. och jag HOPPAS att detta kommer hjälpa. Håll era tummar för att det blir bra! Som veterinären sa.. "en sådan fin och frisk katt är det inte dags för än att hon ska somna in". Och så är det... hon verkar inte sjuk, hon är stark och pigg...
Men visst, mina tankar snurrar runt och återkommer till samma sak hela tiden, att det en dag är dags att ta beslutet. Men inte än, hon har varken ont eller lider... hade hon gjort det så hade jag inte tvekat. Hon ska aldrig få lida!

Under hela timmen vi var hos veterinären gick hon runt på golvet, hoppade upp på stolar och utforskade vartenda vrå som fanns. Inte en chans att hon skulle vara stilla, där fanns ju så mycket kul! Till sist fick dock även hon nog, då skulle hon hem. Hon satte sig vid dörren och glodde upp mot dörrhantaget, sedan på mig för att åter igen rikta blicken mot dörrhantaget. Jag kunde riktigt höra hennes tankar.. " Nå Matte, öppna den förbannade dörren så vi kan gå". Det är då jag känner igen henne, det är min dam det .. !!

 
"Vad tar sådan tid, öppna dörren!!"

Nu ligger hon bredvid mig. och jag kan inte låta henne vara. Jag trycker ner näsan i hennes päls hela tiden, luktar på henne och bara njuter. Hon luktar så gott, jag kan inte slita mig. Hon fnyser till och ögonen blir svarta. Okey... jag låter henne vara, för några minuter, sen är det dags för att sniffa Skrållan igen.. och igen.. och igen! Får inte nog!Vet att hon inte kommer vara hos mig länge till, och det gör så ont! Kan nog aldrig beskriva den smärtan jag känner när jag tänker på det, finns inte i ord eller handling! Jag fasar för den dagen det är verklighet, hur kommer jag kunna gå vidare? Hur kommer jag klara att komma hem efter en runda på stan utan att hon möter mig? Det finns bara inte, nä.. jag kan aldrig föreställa mig denna smärta!

Usch.. måste skaka av mig alla dessa tankar för annars kommer jag inte fungera som människa. Nu är det iallafall läggdags, ska släcka ner och ta med mig Skrållan in i sovrummet...

Natti ..

Stora steg!

Nu har Melvin verkligen hittat intresse för sin nya "lära-gå-vagn". I början ville han inte alls, han satte sig ner och började krypa direkt. Krypa går ju snabbt, att gå tar alldeles för lång tid! Men igår visade han ett intresse och nu *choff* så springer han nästan med den. Nä, men nästan.. det går iallafall undan. Vi och katterna får akta oss, för han fortsätter trots att det tar stopp... nu ska det promeneras!Idag var jag och Melvin hos veterinären med en av föreningens katter. Han bara jollrar och flörtar med receptionisterna, så man kan ta med honom på äventyr. Tack och lov.. =)
Katten Oscar blev kastrerad, id märkt och vaccinerad... och nästa helg väntar ett nytt hem för honom. Blir så glad när man hittar ett nytt hem till de små hårbollarna!


Oscar, numera inte hemlös längre..


Vid middagsbordet satt jag och Franz och snackade om att det snart gått ett år sedan lillgrabben föddes. Ett år! Då ska han ju ha kalas... vart då? Här? Vad bjuder man på? Tårta med ett ljus? Vart ska alla sitta? Låna hem fler stolar? hahaha... det är ju stort, vår son fyller ETT år och det ska vara kalas för honom, för vår son! =))
Alltid spännande och kul med första gången.. alltid!

Glömde ju berätta. anledningen till att Melvin sovit så dåligt såg jag igår, en ny tand har precis spruckit igenom. Man ser det liiila vita sticka upp och han saglar mer än 10 ungar tillsammans, sjukt mycket!!
Men nu sover han bättre, det är bara precis när den ska igenom som han har det jobbigt.. har vi ju förstått nu.

Och ja... han har hittat sig själv i spegeln, en vacker påg måste man ju pussa!! 

Nä.. dags att sova, är så sjukt trött.. *gääääsp*


... den finaste sitter i mitten ...

Älskar färgerna, löv som trillar från träden och rasslar under skorna...
.. sen sitter det finaste finaste mitt i... min älskade son...


Inget plaskande idag

Melvin har inte varit sig själv idag, han har sovit dåligt och inte somnat som han brukar. Så nattningen innan babysim gick inte alls idag, efter 1,5 timme gav jag upp och vi gick aldrig och plaskade. Det hade inte gett honom ngt, så bättre stanna hemma och försöka få vår övertrötta son att sova. 

En nattning med Melvin går relativt snabbt, allt från 5 min till max 15 .. underbart. Men inte idag, så ngt är på gång. Med tanke på att han redan vaknat efter att ha somnat inför natten så VET vi att det kommer bli en lång natt, vi känner vår son .. =( Stackare, kanske en förkylning som håller på att bryta ut eller kanske nya tänder.. men ngt är det iallafall.Veckorna går snabbt, men jag och Melvin hinner massor om dagarna. Vi träffar andra barn och deras mammor eller så sitter vi själv i parken och leker i sandlådan. Han bara älskar att gräva runt, men han har iiiingen aning om vad han sysslar med!
Idag började han gå ordentligt med sin "lära-gå-vagn". Det har varit trögt men ikväll var det full rulle på honom, fram och tillbaka över golven. Jättekul! Kanske han snart vill gå med oss, när vi håller honom i värmen.. just nu vill han inte alls. Han lyfter upp benen som om han ska sätta sig i luften.. ser lite kul ut.. =) Krypa går ju snabbare!!Dammsugaren är hans favorit, så fort vi sätter ner honom på golvet så kryper han direkt fram och bärjar jollra. Dammsugaren kul! Mååånga roliga knappar att trycka på och en sladd som man kan dra i!!
Herrejisses, en dammsugare!! Men ja... så länge min son är nöjd så..=)

Nu ska jag fortsätta korrigera bilder, jag tar en hel del på familjen men hinner inte fixa till dem..blä..

Natti Natti..