Imorgon är en ny dag...

Förklaringen till mitt utbrott i förra inlägget kom som ett brev på posten, mens och menssmärtor!! Inte konstigt jag var så irriterad och ledsen att det inte gick som jag ville. Kan inte skylla allt på röda veckan, för jag är trött på det, vill att det ska fungera nu så han iallafall somnar av sig själv..

  

Jag har verkligen goa vänner, ni ställer alltid upp när vi behöver det. Problemet i vår lilla familj är ju att Melvin inte vill somna själv, utan han kan sitta uppe och le hela dagar om han hade fått bestämma. Att vara ute och promenera med bagn hjälper, men han somnar fortfarande inte själv.. utan vi söver honom när vagnen väl börjar rulla.
Men det ska gå, blev bakslag idag på kuren vi håller på med men imorgon är det nya tag och hans mamma har ett ESS i ärmen..*skrattar lite osäkert och tittar bort mot Melvin*.

 

Bakslaget? Jo.. Melvin har ett fast schema på sov,mat och vakentider för att komma igång med fast mat och längre sovstunder. Första passet han ska sova är 08:30-10:30.. men det gick inte som jag ville. Vi hade lekt, myst, skrattat ända bort till vagnen men så fort jag lägger ner honom så vänder han totalt och blir galet arg!! Efter 1 timme somnade han ordentligt, och då var jag helt slut. Men imorgon är en ny dag.. då ska jag testa lite annat...

I helgen kanske vi får träffa underbara Maja!! Lilla flickan som fick en väldigt dålig diagnos men som det nu har vänt för och nu väntar hon på nytt hjärta! Ska bli mysigt att få se den lilla blondinen.. =) ( och hennes föräldrar såklart )
Och vi ska börja med Melvins rum!! Längtar att få göra iordning det ordentligt.. flytta in sängen och ut med skrivbordet.. ja, en faslig röra kommer det bli men säkert fint när vi är klara.. =)

Nu är det dags att natta Melvin inför natten.. kommer väl ta 1 timme.. *suckar*

Kram

Varför ska det vara så himla svårt?

Vissa barn somnar bara de läggs ner i sin säng, vissa barn måste man tvinga i timmar för att de ska sova 30 min.. vårt barn tillhör den senaste kategorin. Jättejobbigt, både för honom och oss. Inför varje läggning är det höga skrik och ben och armar som flaxar i väldigt högt tempo. Vaggningen blir i vår famn där vi kämpar för att hålla lillkillen kvar, en tuff match eftersom han nu väger en hel del. 30 min efter är han i sin säng, sover djupt tack och lov. Man går ut, tar babymonitorn med sig och sätter sig i soffan. Efter 20 min ger den utslag, han är vaken IGEN! In och fortsätta vaggningen. Så kan det se ut en hel dag...

Efter 1,5 månad fick jag ett tips som kanske är vår räddning! Anna Wahlgren, 9 barnsmamma, har skrivit böcker om hur man får en liten att vilja sova sina lurar. Vi har läst och kände oss pepprade att försöka, va fan.. vi har ju prövat ALLT! 
Barn i hans ålder ska enligt henne, och BVC, sova minst 16 timmar/dygn men vår lilla son kommer knappt upp i 11 timmar. Han e alltid trött och gnällig, men vem hade inte varit det om man enbart sovit 5 timmar om dygnet för de 8 som vi vuxna behöver??

Vi började planeringen för att få honom att sova och det har varit kämpiga dagar. I fredags gick startskottet och idag måndag sover han mycket lättare i sin vagn. Räcker med, oftast, 10 minuters vagning för att han ska somna in. I sängen går det inte än, men vi är på väldigt god väg.
Men idag har jag tappat tålamodet igen, han vaknar stup i kvarten och man får vagna honom flera gånger under hans sovpass. Hur svårt ska det vara för en liten att vilja somna? Vi har visat att vi finns här, vi jagar bort alla vargar och bevakar hans intressen! Vad mer kan vi göra ? Blir så trött, har skallebank varje dag efter att ha fått trösta en arg och skrikande unge. Ont i ryggen efter 1,5 månads vaggande och nu efter vagningen...JAG VILL INTE MER!

Skittrött dagligen, känner inte för ngt och vill bara fly från det mesta just nu. Ja, jag är frustrerad och arg för tillfälligt och behövde denna stund för att skriva av mig. Och nä, killen har inte kolik eller magont.. detta är ren protest från hans sida, skulle han få välja hade han varit uppe dygnet runt för att utforska världen runt omkring sig!

Nya tag imorgon så det är snart dags att gå in och sova så man orkar med en ny dag.


Han bli två månader idag...

Kan inte tro att det gått så snabbt, redan två månader! Känns verkligen som igår som man åkte hem från BB med ett litet knyte till spädbarn.

Han jollrar mer och mer, pratar och skrattar. Det går fort nu, han är en evis kille och allt ska hända direkt. I sit babysitter cyklar han för fullt, den guppar fram och tillbaka och det gör att han vill ha ännumera fart.. killen blir inte nöjd!
I morse när han vaknat satte vi oss i soffan, han tog lång tid på sig att vakna och efter ett antal minuter gav han mig ett leende.. min myskille!!Det blev en bra början på dagen, han sov 7,5 timme inatt och ytterligare 3 timmar efter "frukost". Sen har han sovit bra, jag är väldigt chockad, har hunnit med det ena och det andra idag.. !! =))

Nu är det dax för mat.. lillkillen kallar från babysittern..Hur mycket orkar man egentligen??

Vaknar några ggr om natten, Melvin drömmer eller ska ha mat. Morgonen kommer och han vill inte sova längre, och så fortsätter det under dagen. Vagga fram och tillbaka med en värkande rygg, han e tung nu!

Föreningen jag är aktiv i får färre och färre aktiva, vilket gör att man får slita dubbelt så mycket. Ringer och ber om hjälp, men de jag får tag på nekar. Släppa taget, jaaa.. jag är redigt sugen ibland.. men då blir det värre för de som finns kvar. Vill ha hjälp, mailar ut men inget svar från övriga aktiva, jag börjar trötta rejält! Påminnelsemail, men fortfarande inga svar!

Öppnar mailen nu ikväll efter Melvin somnat och får bara en massa sura och klagande mail.. PALLAR INTE! Varför jag, gör jag inte tillräckligt redan? Snart styrelsemöte, flera kastreringar och hembesök och även ett årsmöte.. gaaaahhhh, lägg av!!

Samtidigt fick jag samtal i förra veckan om att mina arbetskamrater undrade hur jag mådde... what?? Jag mår bra, lite trött bara.. hurså? Jo.. hörde att du var varslad! Ahaaa... okey... hmm.. ingen har ringt mig! Istället hade jag en trevlig kollega som tyckt att alla andra ska veta efter att "den" fick höra det, skit i att JAG inget visste. H*n skvallrade runt och såklart kom det fram till mig. Jag blev arg, riktigt arg eftersom det inte är första gången personen flabbar om mig. Väl nere på jobb frågade jag personen vad som menas, öga mot öga,.. inget vettigt svar, började fumla med sitt jobb istället  .. jag gick, arg och ledsen! Fegis! Vad som hände med mitt jobb? Vet inte än, kan inte bli varslad förrän jag är tillbaka... *suck*

Ikväll är ingen bra kväll, för mycket just nu och jag vill bara försvinna! Har en vecka framför mig där vi ska få Melvin att somna efter rutiner, kommer bli långa nätter och långa dagar.. så det blir inte mycket över till annat! Men det ska gå, nu måste vi ge det ett ärligt försök...

Så.. en sliten och väldigt besviken tjej ska gå och nanna..

natti...

Mina tankar är hos Maja & familj...

En av mina bästa vänner var beräknad att föda i början av November. Maja kom till världen den 6 november med akut kejsarsnitt. Allt såg inte bra ut så de fick stanna på sjukhuset, och där har de varit sedan dess.

Nu har vi fått reda på att de får stanna ytterligare, kanske blir det byte av Majas lilla hjärta.
Jag blir så ledsen när jag tänker på vad denna familj fått utstå, och även lilla Maja.

Mitt problem med Melvin blir så litet och jag skäms för att jag klagar, det finns de som har det
så mycket mera kämpigt.

Stpr kram till er, jag tänker på er dagligen!!


Melvin pratar ...

.. och då har han mycket att säga.. =)

http://se.youtube.com/watch?v=0lxTdU4eRNIFörsta brevet..

Jag har verkligen inte haft tid att skriva, har inte heller haft orken efter att Melvin somnat för natten.
Vår lilla son vill inte sova om dagarna, han sover nätterna ..6-7 timmar, men sen är det jobbigt att få han att nanna små lurar under dagen. Helt omöjlig, blir riktigt arg och stretar emot med varje muskel som finns. Han väger nu över 6 kg, så det är en riktig fight man har inför varje tupplur...
Mycket har hänt, han är verkligen framåt åt väldigt före sin ålder. Allt ska inspekteras, nya ljus och nya människor. Och sen detta kom har vi haft svårt att få honom att somna, klart vill han upptäcka mer och mer.. nanna kan man väl göra sen?*NOT*Melvins första brev kom på posten förra veckan... :) Kändes speciellt att få hem det i brevlådan, brevet till Melvin.. 
Inget exotiskt direkt, det var från HSB, han är numera medlem och bosparande så att när det är dags att flytta hemifrån så finns det pengar och bosparpoäng till en lägenhet. Nu tänker de flesta att jag är rudis som redan tänker på hans flytt hemifrån, men jag lärde mig faktiskt en viktig sak när jag jobbade på HSB. Jag såg många ungdomar få första valet på lägenheter pga sina bosparpoäng, så bäst att börja tidigt.. =)Sedan länge sover han i sin egen säng, och det fungerar bra när vi väl har fått honom att sova. På morgonen mornar han sig rätt väl, man hör honom lång tid innan det är dags att gå upp.. min lilla ängel.. !

I helgen var vi hos Moppi, Mathilda och Micke. Jättekul att hälsa på, lilleman trivdes och jollrade sig genom kvällen. Att natta honom gick även bra, både jag och sambon är smått överraskade men väldigt lättade att det inte innebar en massa skrik. 


 Helgen innan var vi hos Franz föräldrar och hälsade på. Melvin sov hela vägen upp till Småland, och när vi stannade bilden utanför huset vaknade han och tittade på mig med världens mysigaste smile. Som jag smällte.. ville bara dra honom ur bilstolen och ha pusskalas med honom!!!


.. farmor och farfar ...